Skip to content
tnb

Cine s-a înscris la concursul pentru postul de manager al TNB: Mircea Rusu, Liviu Lucaci, Adrian Găzdaru, Ada Lupu Hausvater

18 iulie 2022 a fost ultima zi în care mai puteau fi depuse dosarele pentru concursul de proiecte de management pentru Teatrul Național din București, organizat de Ministerul Culturii.

Este unul dintre cele mai așteptate concursuri din ultimii 25 de ani, din instituțiile publice de cultură, după 16 ani în care TNB a fost condus de Ion Caramitru și 6 luni în care manager interimar a fost actorul Mircea Rusu.

Potrivit surselor Cultura la dubă, din cadrul Ministerului Culturii și din TNB, cei care s-au înscris la concurs sunt:

Momentan numele candidaților nu au fost făcute publice de către Ministerul Culturii.

Numele lui Adrian Titieni a fost vehiculat în lumea teatrului, însă acesta a precizat pentru Cultura la dubă că nu s-a înscris la concurs.


Condițiile de participare au fost:


a) are cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene și domiciliul în România;
b) are capacitate deplină de exerciţiu;
c) are studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul[1]:
– domeniul fundamental (DFI) – Științe umaniste și arte; Ramura de știință (RSI) – arte, Domeniul de licență (DL) – Teatru şi artele spectacolului.
d) are experiență în specialitatea studiilor, menționate la lit. c), de minimum 5 ani;
e) are experienţă în domeniul activității manageriale de minimum 5 ani sau specializări în domeniul managementului[2];
f) nu i-a încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile în ultimii 4 ani;
g) nu a suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu funcţia pentru care candidează;
h) nu deţine o funcţie de manager[3] la o altă instituţie publică de cultură din România[4]; (sau e dispus să renunțe la ea dacă va câștiga concursul)
i) cunoaşte limba română, scris şi vorbit.

Zilele acestea, până pe 21 iulie, are loc selecția dosarelor. Între 22.07 și 02.08.2022 vor fi analizate proiectele de management – prima etapă, iar între 3 și 4 august va avea loc proba interviurilor. Pe 5-6 august ar urma să fie anunțate rezultatele.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

3 thoughts on “Cine s-a înscris la concursul pentru postul de manager al TNB: Mircea Rusu, Liviu Lucaci, Adrian Găzdaru, Ada Lupu Hausvater”

  1. În ce hal am ajuns ca natie !!!
    Numai “valori” candideaza la conducerea TNB: fosti exmatriculati de alte teatre, părăguşi, cabotini, …vorba lui Dorel Visan ( care e actor , nu ce defileaza pe scenele din Romania) din “Cel mai iubit dintre pamanteni” : “artisti” !
    Deja m-apuca sila. Nu mai continuu…
    Apropos, stiati cum se numesc academic “faggot”-ii? Rectori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *