Skip to content

Anamaria Vartolomei a câștigat Premiul César pentru cea mai bună tânără speranță feminină

La doar 22 de ani, Anamaria Vartolomei a devenit în această seară prima actriță de origine română care câștigă un Premiu César. Anamaria a fost premiată pentru rolul principal din filmul “L’événement”, regizat de Audrey Diwan, la categoria cea mai bună tânără speranță feminină.

Un singur artist de origine română a mai câștigat un trofeu César în istorie. Este vorba despre regizorul Radu Mihăileanu, premiat în 2006 pentru scenariul filmului Va, vis et deviens.

Ceremonia a avut loc la celebra sală Olimpia din Paris.

Ana Maria Vartolomei la Gala Premiilor César/ foto: captură Canal +

Extrem de emoționată, Anamaria a susținut un discurs în lacrimi, mulțumind în mod special părinților și fratelui său. “Sper că sunteți mândri de mine”. De asemenea, a vorbit despre recunoștința profundă pe care o are față de regizoarea Audrey Diwan, care a avut încredere să îi acorde primul său rol major.

În „L’Evénèment”, tânăra actriță interpretează rolul scriitoarei Annie Ernaux, în timp ce aceasta e studentă, iar viața ei ia o turnură dramatică după ce rămâne însărcinată. Are de ales între a face un avort ilegal în Franța anilor ’60 și a-și continua studiile sau a păstra copilul ca tânără mamă singură și a renunța la facultate și la cariera de scriitoare.

Ana Maria Vartolomei și Audrei Diwan la Gala Premiilor César/ foto: captură Canal +

Anamaria Vartolomei a mai câștigat la începutul anului și Premiul Lumière pentru cea mai bună actriță franceză. Despre rolul care i-a adus aceste premii, Anamaria a vorbit AICI, într-un interviu pentru Cultura la dubă.

La ediția de anul acesta a Premiilor César invitată specială a fost actrița Cate Blanchett, care a premit Premiul Cesar de Onoare. De asemenea, prezent la ceremonie a fost și actorul american Adam Driver, nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru filmul Anette.

Premiile César celebrează în fiecare an vârfurile cinematografiei franceze.

Cultura la dubă v-a prezentat pe larg cum a ajuns Anamaria Vartolomei să fie actriță în Franța și ce o leagă de România. Citiți reportajul realizat cu Anamaria Vartolomei la Paris AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

2 thoughts on “Anamaria Vartolomei a câștigat Premiul César pentru cea mai bună tânără speranță feminină”

  1. Pingback: 5 filme care ne arată ce înseamnă o lume în care avortul este ilegal - Cultura la dubă

  2. Pingback: Scriitoarea franceză Annie Ernaux a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2022 - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *