Skip to content

Surorile Ioana Bugarin și Mara Bugarin concurează pentru titlul de cea mai bună actriță la Premiile Gopo

foto: Adi Bulboacă/ Subtitletalent.com

Azi au fost anunțate nominalizările la Premiile Gopo 2023. În premieră, la categoria “cea mai bună actriță în rol principal” se regăsesc două tinere surori, Ioana Bugarin (27 ani) și Mara Bugarin (22 ani).

Ioana este nominalizată pentru rolul din filmul “Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, iar Mara este nominalizată pentru rolul din “Metronom”, regizat de Alexandru Belc. Cele două vin din Timișoara și au studiat actoria în București, la UNATC.

Ioana Bugarin a mai fost nominalizată la Gopo și în 2022 pentru rolul principal “Mia” din filmul Mia își ratează răzbunarea și pentru rolul secundar “Laura” din filmul Otto barbarul, în timp ce sora sa mai mică se află la prima nominalizare.

La aceeași categorie mai sunt nominalizate Andreea Grămoșteanu (#dogpoopgirl), Mălina Manovici (Balaur) și Ana Dumitrașcu (Imaculat).

Pentru titlul de cel mai bun lungmetraj sunt nominalizate: Crai Nou (r. Alina Grigore), Imaculat (r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark), Metronom (r. Alexandru Belc), Miracol (r. Bogdan George Apetri), Oameni de treabă (r. Paul Negoescu) și Pentru mine tu ești Ceaușescu (r. Sebastian Mihăilescu).

La categoria Cea mai bună regie sunt nominalizați Alina Grigore (Crai Nou), Monica Stan și George Chiper-Lillemark (Imaculat), Alexandru Belc (Metronom), Bogdan George Apetri (Miracol) și Paul Negoescu (Oameni de treabă).

Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal va ajunge la Mircea Postelnicu (Crai Nou), Șerban Lazarovici (Metronom), Emanuel Pârvu (Miracol), Iulian Postelnicu (Oameni de treabă) sau Bogdan Dumitrache (Om câine).

Filmele Apropierea(r. Botond Püsök), Pentru mine tu ești Ceaușescu (r. Sebastian Mihăilescu) și Spioni de ocazie (r. Oana Bujgoi Giurgiu) vor concura în 2023 pentru titlul de Cel mai bun film documentar.

La categoria Cel mai bun film de debut nominalizații sunt: Crai Nou (r. Alina Grigore), Imaculat (r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark) și Pentru mine tu ești Ceaușescu(r. Sebastian Mihăilescu), #dogpoopgirl(r. Andrei Huțuleac) și Balaur (r. Octav Chelaru).

Nominalizările au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din 11 profesioniști din domeniul cinematografic. Printre aceștia se numără criticii de film Ionuț Mareș, Cătălin Olaru și Dora Leu, regizorii Eugen Jebeleanu și Alexandru Mavrodineanu, actrița Cristina Flutur, directorul de imagine Alexandru Sterian, editorul Tudor Pojoni, scenografa Velica Panduru, producătoarea Iuliana Tarnovețchi și Ioana Florescu, coordonatoarea cinematografului Elvire Popesco din București.

Gala Premiilor Gopo va avea loc pe 25 aprilie 2023.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Surorile Ioana Bugarin și Mara Bugarin concurează pentru titlul de cea mai bună actriță la Premiile Gopo”

  1. Felicitari Ioanei si Marii Bugarin pentru nominalizari la Premiile Gopo 2023 si multumim fotografului Adi Bulboaca pentru un portret impresionant care captureaza momentul acestor anunturi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *