Skip to content

Alexandru Belc a câștigat premiul “Un Certain Regard” pentru regie, cu filmul “Metronom”

foto: Cristian Radu Nema

Alexandru Belc, aflat la debut în lungmetraj de ficțiune, a câștigat în această seară la Cannes premiul Un Certain Regard pentru regie, cu filmul “Metronom”.

Trofeul a fost ridicat de directorul de imagine al filmului, Tudor Vladimir Panduru, după ce zilele trecute întreaga echipă a filmului a participat la premiera de la Cannes.

“Metronom” redă atmosfera anilor ’70 din București, pe când un grup de tineri se refugiază în muzica ascultată la Radio Europa Liberă. În centrul poveștii se află un cuplu format din Ana (Mara Bugarin) și Sorin (Șerban Lazarovici), iar iubirea lor este pusă la încercare de regimul comunist opresiv și de dedesubturile securității.

În rolul tatălui Anei joacă Mihai Călin, iar Vlad Ivanov completează distribuția cu rolul unui șef din cadrul securității.

Premiile Un Certain Regard se acordă cineaștilor aflați la început de carieră. De-a lungul timpului, românii Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Nemescu sau Teodora Mihai au mai fost premiați în cadrul acestei secțiuni.

Sâmbătă seara va avea loc ceremonia de închidere la Cannes, când vor fi desemnați și laureații Palme d’Or. În competiția principală se află și Cristian Mungiu, cu filmul RMN.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *