Skip to content

Povestea filmului “Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” devenită realitate, de Bobotează, la Constanța

O femeie a prins una dintre cele trei cruci aruncate în mare de IPS Teodosie la Constanța, de Bobotează, iar un barbat a atacat-o și i-a furat crucea din mână chiar sub privirile Arhiepiscopului Tomisului.

Întâmplarea este perfect asemănătoare cu povestea filmului “Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”, care a câștigat în 2019 premiul LUX al Parlamentului European.

La fel ca în film, tânăra de la Constanța a fost agresată de un credincios care își dorea cu orice preț să prindă crucea despre care se spune că aduce noroc tot anul.

„Eu am ajuns la cruce, am pus mâna pe ea, el a venit, mi-a luat-o din mână. Cei care erau cu ÎPS în barcă au văzut foarte clar că eu am luat crucea. Am ridicat-o, iar el a venit şi mi-a smuls crucea. I-am spus să mi-o dea înapoi şi a început să mă lovească cu pumnii şi picioarele, apoi a plecat de lângă mine”, a declarat tânăra conform publicației Adevărul.

De asemenea, aceasta susține că i-a cerut crucea agresorului când au ajuns la mal, însă acesta ar fi împins-o pe scările dintre mal şi faleza Cazinoului din Constanţa.

În film, cazul ajunge la poliție, pentru că biserica ortodoxă din Macedonia îi cere femeii să înapoieze crucea, iar credincioșii extremiști o atacă pe aceasta chiar la secție. Un singur reporter consideră că este subiect de știre faptul că biserica nu permite unei femei să înoate după cruce și că aceasta e atacată de credincioși.

În povestea românească – reală, cazul ajunge în presa națională, iar Biserica Ortodoxă Română, prin Arhiepiscopia Tomisului, susține că fata va primi crucea înapoi, dar hoțul nu a putut fi prins. Cei care au găsit cele trei cruci aruncate în mare au primit și „un pacheţel cu calendare, icoane şi câţiva bănişori”.

Cea care a prins crucea din Marea Neagră, de Bobotează, este Antoanela Manac, campioană națională și balcanică la Triathlon și Duathlon. Are 24 de ani și este componentă a Lotului Național de Triatlon, dar și studentă la Facultatea de Medicină.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

2 thoughts on “Povestea filmului “Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” devenită realitate, de Bobotează, la Constanța”

  1. Pingback: Filme pe care le poți face cadou de Crăciun - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *