Skip to content

Doi actori au demisionat de la Bulandra: “Acțiunea managerului intră în conflict cu valorile nostre.”

foto: Alin State/ Facebook

După ce actorul Constantin Dogioiu a fost demis de Teatrul Bulandra, fără vreo explicație, în ciuda faptului că acesta avea roluri importante în cele mai mari și noi producții ale instituției, doi actori și-a anunțat azi demisia.

Este vorba despre actrița Alexandra Fasolă și soțul său, actorul Alin State. Cei doi jucau și ei în spectacolele de bază ale teatrului.

Cultura la dubă a scris aici despre contextul demiterii lui Constantin Dogioiu, după ce acesta criticase recent conducerea Teatrului Bulandra.

Teatrul Bulandra este condus de aproape un an de Catinca Maria Nistor, o tânără actriță aleasă de Ducu Darie, fostul director, să fie manager, înainte ca acesta să dispară dintre noi, după o luptă cu o boală necruțătoare.

Mandatul Catincăi Nistor este unul de interimar și nu ar fi trebuit, conform legii, să depășească 120 de zile. Însă acesta a fost prelungit automat de Primăria Capitalei, fără ca instituția responsabilă să fi organizat un concurs public, așa cum prevede legea.

Actorul Alin State a motivat decizia sa și a Alexandrei Fasolă într-o postare publică pe facebook:

Cererile noastre de demisie au fost semnate cu data de ieri. Suntem recunoscători pentru toate experiențele pe care…

Publicată de Alin Constantin State pe Vineri, 7 august 2020

Alexandra Fasolă este considerată una dintre cele mai talentate actrițe ale noii generații, jucând roluri importante în ultimii ani. În anul 2014 ea a primit Premiul Uniter pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru prestația sa din spectacolul Yentl, de la Teatrul Evreiesc.

La Teatrul Bulandra a fost una dintre alegerile constante ale regizorului Andrei Șerban. A jucat în Omul cel bun din Seciuan, rol pentru care a primit nominalizare la Premiile Uniter, în Car(o)usel, precum și în spectacolele Richard al III-lea și Zadarnicele chinuri ale dragostei.

Marius Manole și Alexandra Fasolă în spectacolul Richard al III-lea
foto: Oana Monica Nae

Iar Alin State juca în Macbeth, The Bach Files, Richard al III-lea și în Zadarnicele chinuri ale dragostei.

În urma demiterii lui Constantin Dogioiu și a demisiei celor doi, spectacolele în care jucau aceștia nu mai pot fi puse în scenă până la înlocuirea lor.

Am contactat-o pe Catinca Maria Nistor pentru a cere un punct de vedere legat de demiterea lui Constantin Dogioiu, însă aceasta nu a dorit să comenteze.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *