Skip to content

Actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu au oferit un spectacol de neuitat la FNT 2019

Cei doi sunt protagoniștii spectacolului “Cui i-e frică de Virginia Woolf”, regizat de Andrei și Andreea Grosu și produs de Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.

Pe Ofelia Popii o știe, probabil, orice iubitor de teatru român, fie pentru că a mers să o vadă jucând la Sibiu, în Faust, în rolul lui Mefisto, fie pentru că a văzut-o aproape în fiecare an, la București, în spectacole selectate la Festivalul Național de Teatru.

Este actrița extraordinară a Teatrului Radu Stanca din Sibiu, un teatru care se bucură de una dintre cele mai bune trupe de actori din România.

Ofelia Popii în spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf"
foto: Adi Bulboacă
Ofelia Popii în spectacolul “Cui i-e frică de Virginia Woolf”
foto: Adi Bulboacă

Din aceeași trupă face parte și actorul Marius Turdeanu, cel care, în spectacolul selectat la FNT, “Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, interpretează rolul unui profesor de istorie blazat, soțul fiicei rectorului universității la care este angajat. Soția sa este Martha, interpretată de Ofelia Popii.

Cei doi se completează perfect pe scenă și se transpun total în personajele care ne fac să ne gândim la profunzimea probemelor care apar într-o relație de cuplu, la dependențe sau viața dublă: cea pe care o trăim în intimitatea caselor noastre și cea pe care o arătăm în societate.

 "Cui i-e frică de Virginia Woolf"
foto: Adi Bulboacă
“Cui i-e frică de Virginia Woolf”
foto: Adi Bulboacă

Ofelia Popii a câștigat anul acesta, pentru a 3-a oară în carieră, premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol principal, cu Povestea prinţesei deocheate, regia Silviu Purcărete, producția: Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

În spatele spectacolului care a fost aplaudat minute în șir, în Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, stau tinerii regizori de teatru Andrei și Andreea Grosu.

Cei doi au dovedit încă o dată că poți face un spectacol de teatru excelent cu un buget redus: doar câteva elemente de decor, fără muzică, fără costume extravagante. Experiența lor înseamnă aproape 10 ani de Un teatru – teatrul independent pe care îl susțin prin propriile eforturi financiare și care se bucură de aprecierea publicului bucureștean și a criticilor. De asemenea, ei mai montează spectacole și la alte teatre din țară.

De altfel, acesta nu este singurul spectacol regizat de Andrei și Andreea Grosu, selectat în FNT.

Cu aceeași rețetă de success: buget redus și actori foarte buni, ei au mai montat și spectacolul Before Breakfast, o producție a Teatrului “Maria Filloti” Brăila, cu actorii Richard Bovnoczki și Mihaela Trofimov.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *