Skip to content

Actorul Constantin Dogioiu demis de Teatrul Bulandra. Acum o lună a criticat public conducerea.

Actorul Constantin Dogioiu, în vârstă de 34 de ani, a anunțat azi, într-o postare publică pe facebook, că Teatrul Bulandra, la care era angajat pe o perioadă determinată, nu i-a mai prelungit contractul, deși a primit nota 10 la fiecare evaluare anuală și a jucat în 4 din cele 6 spectacole produse de Bulandra în ultimii 3 ani.

Acesta a scris că dintre 7 angajați pe perioadă determinată, el este singurul căruia nu i s-a mai prelungit contractul, iar celorlalți li s-a prelungit pe o perioadă de 5 luni, nu pe un an, cum era până în prezent.

Joc în 4 din cele 6 spectacole produse de Bulandra în ultimii 3 ani (de când sunt angajat). Nu am primit nicio mustrare,…

Publicată de Constantin Dogioiu pe Duminică, 2 august 2020

Concedierea sa vine la doar o lună distanță de când acesta a criticat public conducerea teatrului.

“Teatrul L.S.Bulandra este bolnav. Grav. De cel puțin 10 ani are o tumoră artistică malignă. Undeva, în acest interval de timp, a intrat în metastazare. Și, chiar dacă există zile când mai face câte-un triplu axel, zâmbind…în majoritatea zilelor nici nu își poate lega șireturile de la patine.”

Constantin Dogioiu, actor
26 iunie 2020, facebook

La conducerea Teatrului Bulandra a venit ca manager interimar, după moartea directorului Ducu Darie, tânăra actriță Catinca Maria Nistor. Aceasta a vorbit într-un interviu pentru Cultura la dubă, la începutul lunii martie 2020, despre cum a ajuns să conducă teatrul și ce planuri avea pentru el.

La vremea aceea deja mai mulți actori ai Teatrului Bulandra criticau faptul că Primăria Capitalei nu a organizat un concurs public la finalul mandatului de interimar, așa cum prevede legea, ci i-a prelungit contractul Catincăi Nistor.

Printre cei mai vehemenți contestatari ai acesteia s-a numărat și actrița Anca Sigartău.

Constantin Dogioiu primise, până la sosirea Catincăi Nistor la conducere, roluri importante în cele mai mari producții noi ale Teatrului Bulandra, printre care rolul Aufidius în spectacolul Coriolanus, regizat de Ducu Darie și considerat a fi una dintre cele mai mari realizări ale teatrului în ultimii ani.

Constantin Dogioiu și Șerban Pavlu în spectacolul Coriolanus
foto: Cosmin Ardeleanu
Constantin Dogioiu și Șerban Pavlu în spectacolul Coriolanus
foto: Cosmin Ardeleanu

Acesta a primit, de asemenea, roluri în Richard al III-lea și Zadarnicele chinuri ale dragostei, ambele regizate de Andrei Șerban și considerate mari succese ale teatrului.

Constantin Dogioiu în spectacolul Coriolanus
Constantin Dogioiu în spectacolul Coriolanus
foto: facebook

În paralel, cariera lui Constantin Dogioiu se află în plină ascensiune și în filme, primind roluri în mai multe lungmetraje românești ale ultimilor ani, precum “Dragoste 2.”, regia Florin Șerban, “Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, regia Emanuel Pârvu, iar în 2019 a primit o nominalizare la Premiile Gopo, la categoria cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul polițistului din filmul “Pororoca”.

Constantin Dogioiu și Bogdan Dumitrache în filmul Pororoca
Constantin Dogioiu și Bogdan Dumitrache în filmul Pororoca
foto: Pororoca

Am contactat-o azi pe Catinca Maria Nistor pentru a îi cere un punct de vedere și motivul demiterii lui Constantin Dogioiu, însă aceasta ne-a răspuns “nu doresc să comentez.”

Actorul Teatrului Național București, Mihai Călin, este primul care a avut o reacție publică despre acest caz, spunând că, deși legală, măsura demiterii lui Constantin Dogioiu, este răspunsul Catincăi Maria Nistor la criticile pe care actorul Constantin Dogioiu le-a adus teatrului pe care ea îl conduce.

Un actor concediat, aparent cu acoperire legala( contract determinat la final). DAR , singurul din alți 8 in aceeași…

Publicată de Mihai Calin pe Duminică, 2 august 2020

Ulterior și actrița Oana Pellea a comentat decizia ” De ce? Ești un actor de valoare și Bulandra ar trebui să-și ocrotească valorile…Nu înteleg decizia.” – a scris aceasta pe facebook.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Actorul Constantin Dogioiu demis de Teatrul Bulandra. Acum o lună a criticat public conducerea.”

  1. Domnule C-tin Dogioiu-imi permit sa te tutuiesc, nu din lipsa de respect ci din comoditatea vorbirii- de ce nu actionezi/ contesti,dumneata,in Instanta aceasta Decizie, a unei persoane inepte, aflate – deh,ghinion pt.Bulandra si pt.aceasta tara totodata!-la conducerea Teatrului Buladra,din motive de neinteles rational, pusa de țoapa Gabi Firea care la randul ei a pus o țoapa?! Se va termina anul asta si cu Firea asta de Pandele.
    Aceasta nereusita din toate punctele de vedere,de Catinca Nistor-am mai scris un articol despre ea,tot aici, dar vad ca persista la Bulandra,deci a inteles in ce are ea mai de pret:unghie-dupa ce ca nu e in stare decat sa fie manipulata prelungirii Pandeliste(Firea),mai face si rau carierei unui actor care a trecut cu 10 testele si care probabil nu are ” pile”.Domnule Constantin Dogioiu, te rog mult,reflecteaza si nu lasa raul sa se extinda. Aceasta incapabila de orice performanta benefica si de orice are legatura cu arta,va capata curaj in nemernicia ei si va ridica “râtul” ca sa mentina răul in forma continuata. Adica tanti Firea care se trage de sireturi cu scriitorii, -mai nou,ea e scriitoare cica,ma intreb ce scrie ea,numere de telefon,procente,conturi,datorii?-va incerca din toate putirintele ce i-au mai ramas, sa ia si praful de pe toba. Simte ca va zbura inaintea pamantului de sub picioarele ei si nu stie pe cine si de ce sa mai puna la vreo conducere a vreunei institutii corupte, dar nadajduiesc ca va ajunge la”cuşcă”, adica acolo unde ii e locul.
    Uite, Mihai Calin a incercat si el, timid ce-i drept,sa ” loveasca” in Leonida Horia Ion Caramitru, dar a sucombat in “faşă”. Mai are nevoie de niste transfuzii”in instalatie” ca sa continue. Leonida,la randul lui,l-a actionat in instanta,solicitand daune morale-de parca ar sti ce-s alea- dar i-a fost respinsa actiunea precum microbul de catre un organism sanatos.
    In fine, ca sa rezumam: daca lasi răul sa se dezvolte, nu te mai vezi de el. Ca atare, trebuie taiat de la radacina!
    In rest, numai de valoare si de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *