Skip to content

Cristian Măcelaru și Sarah Nemțanu, concert special cu Orchestra Română de Tineret la București

Cristian Măcelaru va dirija pentru prima dată în România, după numirea sa în calitate de director artistic al Festivalului Enescu. Acesta se va afla la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, iar solistă va fi violonista franceză de origine română Sarah Nemțanu, concertmaistru al Orchestrei Naționale a Franței.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român.

În program se regăsesc două lucrări celebre, Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

Sarah Nemțanu este unul dintre cei mai apreciați violoniști din lume, iar interpretarea sa a celebrui concert de vioară compus de Ceaicovski se află și pe coloana sonoră a filmului Le Concert, regizat de Radu Mihăileanu.

Bucureștenii vor avea, așadar, ocazia, să o asculte live.

Cristian Măcelaru, directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței și, mai nou, director artistic al Festivalului George Enescu, este un apropiat al tinerilor muzicieni români, cărora le oferă deseori masterclass-uri.

Repetiţia generală va avea loc în aceeași zi, de la ora 12.00, la Ateneul Român. Ea face parte din ciclului educativ Clasic e fantastic și va fi deschisă publicului.

”Orice reîntâlnire cu Orchestra Română de Tineret este o bucurie pentru mine. Energia și entuziasmul pe care-l aduc la fiecare repetiție sau concert sunt cu adevărat copleșitoare. Iar această energie dă o viață nouă partiturii pe care o interpretăm.”, a declarat Cristian Măcelaru.

Cultura la dubă l-a vizitat pe Cristian Măcelaru la Paris în vara anului trecut și v-a spus povestea sa într-un amplu reportaj, pe care îl puteți citi AICI.

De asemenea, Sarah Nemțanu a oferit un interviu pentru Cultura la dubă în toamnă, când a fost prezentă la Festivalul George Enescu.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *