Skip to content

Concert special “Maria Tănase, simfonic – jazz”, 30 octombrie, Sala Radio

Cântecele inconfundabilei Maria Tănase, o îmbinare de muzică simfonică și jazz, altfel spus ”Maria Tănase. Simfonic – Jazz fusion” vor fi interpretate de Irina Sârbu (voce), alături de dirijoarea Simona Strungaru și Orchestra de Cameră Radio, într-un concert programat miercuri, 30 octombrie (19.00), la Sala Radio. Invitați speciali ai serii sunt Bucharest Jazz Orchestra și taraful Frații Cazanoi.

Irina Sârbu este mereu apreciată pentru prospețimea  interpretărilor sale și pentru spiritul de improvizație, ce se bazează pe mulți ani de studiu dedicat muzicii clasice și apoi jazz-ului și pe o pasiune arzătoare pentru folclorul românesc.

Evenimentul va fi dirijat Simona Strungaru – pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film – ce a absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam. A dirijat, printre altele, Orchestra și Corul Filarmonicii Oltenia, alături de Cvartetul Bălănescu și Loredana Groza pentru concertul Maria Tănase Simfonic sau ansamblul Sonomania în cadrul Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio puteți consulta site-ul www.orchestreradio.ro.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *