Skip to content

Alina Șerban va fi una dintre prezentatoarele Premiilor Academiei Europene de Film

  • by

foto: Andrei Kertesz

Alina Șerban, actriță și regizoare de film și de teatru, a fost invitată să prezinte Premiile Academiei Europene de Film, alături de nume importante ale cinematografiei europene, precum actrița germană Sandra Hüller. Mai multe artiste au fost invitate anul acesta să prezinte categoriile cu nominalizări.

Alina Șerban este cunoscută la nivel internațional după rolul din filmul Gipsy Queen, care i-a adus premiul de cea mai bună actriță din Germania în 2020. În România, ea a devenit prima regizoare de etnie romă care a montat un spectacol la Teatrul Național București.

Anul acesta a participat la mai multe festivaluri importante cu filmul Housekeeping for Beginners, în care joacă alături de Anamaria Marinca. Ca regizoare de film, a realizat scurtmetrajele Eu contez și Scrisoare de iertare.

A studiat actoria la New York și la Royal Academy of Dramatic Arts din Londra și s-a luptat de-a lungul anilor cu stigmatul etniei sale, după cum a povestit într-un interviu emoționant pentru Cultura la dubă.

Gala Premiilor Academiei Europene de Film va avea loc pe 9 decembrie la Berlin.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Alina Șerban va fi una dintre prezentatoarele Premiilor Academiei Europene de Film”

  1. Alina Serban este o capodopera pentru etnia rromă și întreaga lume dincolo de granițele României spun asta pentru ca nu s-a vorbit prea frumos despre domnișoara Alina șerban cu etnia ei cu tot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *