Alina Șerban își spune povestea de viață pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul „Cel mai bun copil din lume”

foto: Adi Bulboacă

Spectacolul „Cel mai bun copil din lume” va avea premiera pe 21, 22 și 23 ianuarie, orele 19:00, în Sala Mică a Teatrului Național. Alina Șerban devine astfel prima regizoare romă care montează la TNB.

„Cel mai bun copil din lume” este un one woman show inspirat din viața regizoarei și actriței Alina Șerban care, după ce se confruntă cu sărăcia și rămâne fără părinți, reușește să fie admisă la facultate și să studieze actoria. Alina Șerban a vorbit despre viața sa, pe larg, într-un interviu emoționant pentru Cultura la dubă, realizat în cadrul seriei Curaj!.

“Spectacolul este despre puterea de a obține imposibilul, despre efortul de a face pace cu trecutul și cu propria identitate, deconstruind prin umanitate și empatie stereotipurile asociate romilor.”, se arată într-un comunicat de presă.

Este o mare onoare și în același timp o  responsabilitate  să aduc un spectacol de teatru scris, jucat și regizat de o romă la Teatrul Național.

Mi-am dorit asta pentru strămoșii mei care au contribuit la construcția acestei țări și ale căror povești nu le știm sau celebrăm, pentru romii de astăzi care sper să se bucure să vadă o poveste ca asta și neromii care se vor regăsi în universalitatea umană a poveștii. 

Nu am văzut niciodată povești despre noi, romii, la teatru, la film sau media în care să mă regăsesc. Îmi doresc ca „Cel mai bun copil din lume” să creeze punți între noi. Scopul meu dintotdeauna a fost să ofer vindecare atât mie însămi, cât și celorlalți, iar dacă se poate, să creez schimbare în bine, prin arta mea.”, a spus Alina Șerban.

Spectacolul are loc în cadrul programului concurs 9G, dedicat artiștilor independenți. Au fost înscrise 25 de proiecte, iar „Cel mai bun copil din lume” se numără printre cele patru proiecte selectate.

Spectacolul este o producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în parteneriat cu  Asociația Untold Stories, în colaborare cu UiPath Foundation, beneficiind de sprijinul financiar al Primăriei Capitalei prin ARCUB, în cadrul Programului București – Oraș Deschis 2021.

Biletele pot fi achiziționate de AICI.

Echipa „Cel mai bun copil din lume:” 

​​Regie și interpretare: Alina Șerban 

Consultant artistic: Andrei Măjeri 

Asistent regie și consultant dramaturgie: Vera Surățel

Costume: Cristina Milea

Decor: Miruna Bălașa 

Ilustrații : Sînziana Cadar

Video: Boroka Biro și Cătălin Rugină

Sunet: Ștefan Azaharioaei

Muzica: Lucas Molina Perez

Lumini: Roxana Docan 

Foto afiș: Bogdan Dincă


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *