Scoala de vara Culturadata

Studenții, invitați la Școala de Vară pentru Managementul și Marketingul Proiectelor Culturale

foto: Culturadata

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a dat astăzi startul înscrierilor pentru Școala de Vară Culturadata, dedicată managementului și marketingului proiectelor culturale. Evenimentul-pilot se va desfășura în perioada 28 iunie – 2 iulie și se adresează tuturor studenților înscriși la facultăți cu profil artistic și umanist.

Programul de cinci zile cuprinde întâlniri care vizează, printre altele, etapele de realizare a unui proiect cultural, analize manageriale, legislația specifică proiectelor culturale și posibile surse de finanțare, dar și ateliere și exerciții practice.

Organizatorii promit, așadar, un format interactiv, care să le permită participanților selectați „să descopere resursele și soluțiile pentru numeroasele provocări și oportunități existente în lumea culturală și artistică”.

Programul complet poate fi consultat AICI.

Formatorii școlii de vară sunt Carmen Croitoru (Director General al INCFC) Raluca Rădoi (Director Formare-Dezvoltare INCFC) și Cristian Avram (Marketing Manager, Opera Națională din Cluj-Napoca).

Mai mult, și-au confirmat prezența și următorii invitați: Iulia Popovici (Secretar de Stat, Ministerul Culturii), Alexandru Ion (Actor și Manager Cultural, co-fondator Ideo Ideis), Catinca Drăgănescu (Regizor și Manager proiecte culturale) și Teodor Frolu (Manager DC Communication).

Studenții care doresc să participe la școala de vară trebuie să trimită o scurtă prezentare personală și o scrisoare de motivație pe adresa de e-mail: [email protected]. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 23 iunie.

În total, vor fi selectați 20 de participanți, care vor primi la final un certificat recunoscut la nivel național. Întâlnirile vor avea loc la Grădina cu Filme (Creart) din București, participarea fiind gratuită.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală se află în subordinea Ministerului Culturii, iar obiectivele sale sunt „studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional – cultură”.

 


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *