Skip to content

Rupert Friend va interpreta rolul lui Sergiu Celibidache tânăr în filmul “Cravata galbenă”

  • by

Actorul britanic Rupert Friend este cel mai nou nume apărut în distribuția filmului “Cravata galbenă”, regizat de Serge Celibidachi, fiul lui Sergiu Celibidache, despre viața marelui dirijor român. Informația este confirmată chiar pe pagina de instragram a actorului.

Friend îl va portretiza pe Celibidache în tinerețea acestuia, în timp ce rolul principal pentru perioada maturității dirijorului îi revine lui John Malkovich, după cum Cultura la dubă a anunțat AICI.

Rupert Friend este cunoscut pentru rolurile din filmele The Libertine (2004), Pride & Prejudice (2005) sau The Young Victoria (2009), având mai multe nominalizări importante în cariera sa.

Filmul “Cravata galbena” va reda povestea de viață a faimosului dirijor, din copilărie până spre vârsta de 70 de ani. Serge Celebidachi a acordat un interviu pentru Cultura la dubă, în care a vorbit pe larg despre proiectul filmului său, dar și despre relația personală cu tatăl lui și legătura lui Sergiu Celibidache cu România. Acesta poate fi citit AICI.

Sergiu Celibidache s-a născut la Roman, în 1912 și a murit în Franța, în 1996.

El a scris istorie pentru cea mai importantă orchestră din lume, Berliner Philharmoniker, devenind cel mai tânăr dirijor principal din istoria sa, în 1946. Pe lângă talentul său, el a devenit cunoscut și pentru severitatea pe care o arăta în fața muzicienilor din orchestră, dar și pentru că a considerat că muzica merită ascultată doar live, în sala de concert, nu și înregistrată.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *