Skip to content
Florian Colceag George Simion

Profesorul Florian Colceag, antrenorul de genii: “AUR sunt tineri, buni patrioți, care vor să facă lucruri minunate pentru România”

Profesorul de matematică Florian Colceag, expert în educație și fondator al Kogaion Gifted Academy, cunoscută drept academia unde ajung copiii români cu IQ peste medie, se declară susținător și admirator al partidului AUR, alături de care ar vrea să schimbe educația din România, ca ministru al Educației.

Florian Colceag este primul pe lista candidaților AUR la Senat, la Buzău, dar susține că nu este înscris ca membru de partid, ceea ce nu ar fi posibil, din moment ce a candidat pe lista partidului AUR.

Despre AUR, Florian Colceag spune că reprezintă o generație tânără, de “buni patrioți”, care vor să facă “lucruri minunate pentru România”.

După ce liderul AUR a publicat în această seară o fotografie în care apare alături de profesorul Colceag și a scris că este propunerea partidului ca ministru al educației, Cultura la dubă a stat de vorbă cu Florian Colceag și a încercat să afle ce îl leagă pe celebrul profesor de partidul AUR.

Domnule profesor, ce legătură aveți cu George Simion și cu partidul AUR?

AUR și Neamul Românesc sunt două partide care s-au aliat în jurul rețelei profesioniștilor. Ambele partide au avut această înțelepciune, să apeleze la profesioniști.

Eu sunt expert în educație, expert mondial în educație.

Știm că sunteți expert în educație, dar ne întrebam care este legătura dumneavoastră cu partidul AUR și dacă ați fi cu adevărat interesat de postul de ministru al Educației, dacă ar exista această posibilitate?

Eu am pregătit programe educaționale, Legea Educației, pe care tot eu am făcut-o de multă vreme. E o muncă de 20 de ani, dacă nu mai mult, care nu a fost folosită, a fost ignorată.

Educația se dărâmă, e la nivelul pâmântului sau sub pământ.

AUR sprijină profesioniștii să intre în parlament. E o chestie de mare bun simț. Apartenența la un partid nu te face profesionist, sunt două direcții diferite. Una e profesionalismul și competența înaltă pe care o ai și alta e să fii membru de partid.

Am învățat în 30 de ani, au venit tot soiul de neaveniți, care nu au știut ce să facă, alții au făcut afaceri și au dărâmat tot. Vedem în ce hal ne aflăm acum.

Înțeleg. Și, practic, ați discutat despre această posibilitate, ca dumneavostră să deveniți la un moment dat ministru al Educației din partea partidului AUR?

Da, există o posibilitate.

Dar sunteți înscris sau luați în calcul să vă înscrieți în partidul AUR?

Nu, eu rămân profesionist. Asta e soluția cea mai bună, pentru că oricum îi ajut. Au inițiativă, sunt tineri, au energie, doresc să facă lucruri minunate. Au forța să se organizeze, e altă generație, generație tânără, buni patrioți.

Nu știu dacă ați urmărit știrile în ultimele două zile, dar au fost prezentate și niște declarații deviante ale unor membri AUR, discriminatorii. Ce părere aveți despre acestea? De exemplu, scriitorul Sorin Lavric, senator AUR, a fost exclus din Uniunea Scriitorilor pentru afirmații discriminatorii despre femei și romi.

Nu am urmărit, îmi pare rău, dar există un model de filtrare. Oricum, faptul că s-au înscris într-un partid…asta este doar o semnătură pe hârtie.

Dar au ajuns senatori. Vorbesc despre oameni care au ajuns acum senatori pe listele AUR.

Îmi pare rau, nu cunosc problema, v-aș da un răspuns mai clar, dar este o altă dinamică.

Puteți să ne spuneți, vă rog, cum ați intrat în contact cu cei de la AUR, v-au căutat ei?

Pe mine mă cunosc oamenii și mă caută pentru rezolvarea unor probleme. Problema educației este foarte mare. E cronică, în clipa de față. Asta e calea.

Ați fi interesat să ocupați funcția de ministru al Educației într-o guvernare alături de alte partide? Acum se vorbește despre o coaliție care nu ia în calcul o colaborare cu AUR.

Din punctul meu de vedere, acum trebuie făcut un guvern de uniune națională cu experți, nu cu oameni politici.

Așa s-a întâmplat și după război, America a fost condusă de experți o perioadă lungă de timp. Nu ne aflăm acum în situația de a mai croșeta lucruri pe genunchi. Aici trebuie să ai expertiză adevărată și înaltă.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

2 thoughts on “Profesorul Florian Colceag, antrenorul de genii: “AUR sunt tineri, buni patrioți, care vor să facă lucruri minunate pentru România””

  1. Dr colceag sunt un Californian cornel si
    vreau sa stiu DACA timea petrescu Este
    cea Mai intellgenta dinner cei 800 de
    Romani din Mensa. Va multumesc pentru
    raspunsul anticipat.

  2. Pingback: Anchetă la Teatrul Național din București, după ce spectatorilor le-a fost distribuit un ziar naționalist - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *