Skip to content

Marius Manole renunță la colaborările cu Bulandra. Actorii Teatrului Bulandra cer ca Primăria Capitalei să ancheteze posibile abuzuri ale managerului.

foto: Oana Monica Nae

După ce actorul Constantin Dogioiu a fost demis de Teatrul Bulandra, fără vreo explicație, în ciuda faptului că acesta avea roluri importante în cele mai mari și noi producții ale instituției, iar actorii Alexandra Fasolă și Alin State și-a anunțat azi demisia de la Bulandra, actorul Marius Manole anunță că încetează orice colaborare cu Teatrul Bulandra.

Marius Manole a sperat inițial că venirea unei tinere la conducerea unui teatru este un lucru pozitiv, însă acțiunile acesteia și faptul că ocupă un post public de conducere, fără să fi dat concurs, l-au făcut să își schimbe radical opinia. Demiterea lui Constantin Dogioiu a fost și pentru Marius Manole picătura care a umplut paharul.

Marius Manole a declarat în această seară pentru Cultura la dubă:

“Decizia mea este o reacție la ceea ce se întâmplă la Bulandra. Aș fi făcut asta față de orice alt director. Înțeleg, decizia sa este legală, dar cum rămâne moral? Moral este un abuz. Legal, ea are tot dreptul. Dar cum faci moral?

E un abuz când un director te dă afară doar pentru că este legal. Asta nu funcționează. Ah, nu jucai? Nu erai bun? Ai venit beat la repetiții, la spectacol? Da, înțeleg. Dar doar pentru că îți permite legea, așa ceva nu există. Legea e făcută strâmb, de aia spun că e un abuz. Iar ei, managerii de teatru, asta fac.

Și efectele imediate sunt că tu nu vei mai apărea în spectacolele în care jucai la Bulandra, corect?

Da. Nu mai. Gata. Gata.

Ce te va face să revii asupra deciziei?

Nu știu, nici nu m-am gândit la așa ceva deocamdată. Repararea daunelor morale pe care le-au suferit oamenii.”

Marius Manole joacă într-unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Bulandra, Oscar și tanti Roz, precum și în Ivanov, Crimă și pedeapsă și în recenta producție Richard al III-lea.

În aceste condiții, mai multe spectacole ale Teatrului Bulandra nu se vor mai putea juca.

În paralel, actorii teatrului au înaintat o scrisoare deschisă Primăriei Capitalei, în subordinea căreia se află Bulandra, prin care cer verificarea comportamentului managerului interimar Catinca Maria Nistor. Doi actori importanți ai teatrului, Șerban Pavlu și Vlad Zamfirescu, au luat atitudine:

București, 07 august 2020SCRISOARE DESCHISĂCătre: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTIÎn atenția Doamnei Gabriela FIREA,…

Publicată de Serban Pavlu pe Vineri, 7 august 2020

Cultura la dubă a scris încă din luna martie cum Catinca Maria Nistor a ajuns să conducă Teatrul Bulandra.

Aici puteți citi și povestea demiterii lui Constantin Dogioiu, precum și motivația demisiei Alexandrei Fasolă și a lui Alin State.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *