Luni se deschid cinematografele și sălile de spectacol din București

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că de luni se vor deschide restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol, cinematografele și sălile de jocuri de noroc, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut la 2.52/1000 de locuitori.

Acestea vor putea avea un grad de ocupare de 30%.

″În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitatul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre.

Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment.”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu.

Totuși, autoritățile recomandă prudență. Aceste măsuri se pot schimba de la o săptămână la alta, dacă rata de infectare va crește din nou. Riscul de îmbolnăvire este în continuare la fel de mare.

“Recomandăm cetăţenilor Municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni.

Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale.

În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a mai spus prefectul.

Restaurantele și cafenelele vor putea fi deschise doar până la ora 21.00.

”Este meritul nostru, al tuturor, că am ajuns aici, dar în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm. Să ne uităm ce s-a întâmplat în Europa, în Marea Britanie, în Germania.” – a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Este pentru prima dată din luna octombrie până în prezent când sălile de spectacol din capitală vor putea fi redeschise. În țară deja mai multe teatre și-au reluat activitatea de la 8 ianuarie, după cum anunțam aici.

Însă, chiar dacă redeschiderea este permisă de luni, nu toate sălile sunt pregătite pentru implementarea măsurilor impuse de autorități. Astfel că unele se vor deschide abia weekendul viitor.

Primul cinematograf care a anunțat asta este Cinema Elvire Popesco, de la Institutul Francez.

De patru luni, seară de seară, Popesco priveşte în zare, poate, poate vor veni spectatorii la film. Pe 29 ianuarie, aşteptarea sa, dar și a noastră, va lua sfârşit, fiindcă Cinema Elvire Popesco se redeschide!

Pisica cinematografului Elvire Popesco

În urma anunţurilor făcute astăzi de către autorităţi, aprindem proiectorul şi vă invităm cu nerăbdare la film, pe ecran mare, începând de vinerea viitoare. Programul pentru primele trei zile va fi disponibil în această seară, pe www.elvirepopesco.ro Capacitatea cinematografului va fi redusă la 30%, conform reglementărilor în vigoare, toate normele sanitare vor fi respectate (dezinfectare, portul măştii, distanţa dintre spectatori, etc.), iar programul se va încheia la ora 21:00.

Contăm pe cooperarea dumneavoastră pentru a ne simți cu toţii în siguranţă în sala de cinema şi abia aşteptăm să #neREvedemlafilm!” au anunțat reprezentanții Elvire Popesco.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *