Skip to content

Laetita Casta vine la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu cu spectacolul “Clara Haskil”

foto: Nico Bustos/ El Pais

Actrița franceză Laetitia Casta va veni pentru prima dată în România, fiind invitată pe scena Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu spectacolul “Clara Haskil, Preludiu și Fugă”.

În urmă cu câteva luni, Laetitia Casta a acordat în exclusivitate un interviu pentru Cultura la dubă în care a vorbit despre acest one woman show, despre cariera sa în modă și în cinematografie, dar și despre experiențele sale de mamă și de femeie.

În spectacolul Clara Haskil, Prélude et Fugueo producție a Teatrului Rond Point, montată la Paris, Laetitia Casta interpretează rolul pianistei române Clara Haskil. Prestația sa este acompaniată de muzică de pian live.

***

Laetitia, ce te-a impresionat la poveste, dincolo de sensibilitatea personajului?

Am găsit câteva puncte în comun cu ea, de exemplu faptul că ea a plecat din sânul familiei când era foarte tânără, la fel ca mine, a intrat într-o lume a adulților, ca mine, călătorea non-stop, ca mine, nu a avut o copilărie, la fel ca mine. Un caracter puternic, ca al meu, hahahaha.

Eu nu mi-am schimbat felul de a fi, chiar dacă atunci când am început cariera, am fost foarte criticată.

De ce?

Pentru că eram diferită. Pentru că nu corespundeam tiparului de atunci. Uite, acum fetele de orice dimensiuni sau culoare au șansa de a fi promovate în lumea aceasta a modei, lumea e mult mai deschisă, ceea ce e foarte important.

Dar când am început eu, diferențele nu erau acceptate. Iar eu m-am luptat pentru asta, la fel ca ea (nr. Clara Haskil), s-a luptat pentru felul ei de a fi.”

Interviul cu Laetitia Casta poate fi citit integral AICI.

Cele două reprezentații ale spectacolului vor avea loc la Sibiu pe 30 iunie și 1 iulie 2022, în cadrul FITS. Biletele pot fi achiziționate de AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *