În vreme de COVID 19, Unteatru va transmite spectacolele live pe internet

După ce aproape toate instituțiile de cultură din București au anunțat întreruperea activității până pe 31 martie, pentru a evita răspândirea COVID 19, Unteatru a anunțat că spectacolele programate în perioada următoare se vor juca în continuare și vor putea fi urmărite live, pe un link pe care îl vor primi cei care achiziționează bilete.

Măsura vine și în sprijinul actorilor din teatrul independent, pentru unii dintre ei fiind extrem de importantă susținerea acestor spectacole, astfel încât să încaseze banii pe care ar fi urmat să îi primească luna aceasta.

În schimb, teatrele de stat își vor plăti actorii normal, fără ca aceștia să joace, ci doar să meargă la repetiții.

Iată ce se arată în comunicatul transmis de Unteatru:

“Spectacolele unteatru programate în următoarea perioadă nu se vor suspenda, dar am găsit o soluție prin care iubitorii de teatru din întreaga țară să poată urmări spectacolele noastre, prin intermediul transmisiunilor live, în baza biletelor achiziționate online. Vom reveni cu detalii tehnice în cel mai scurt timp.

În urma deciziilor oficiale comunicate de Primarul General luni, pe 9 martie, valabile pe teritoriul Municipiului București, echipa unteatru a decis să regândească activitatea din luna martie, oferindu-le spectatorilor șansa de a urmări toate spectacolele programate în următoarea perioadă, prin intermediul transmisiunilor live.

Deși nu se numără printre instituțiile culturale administrate de Primăria Generală a Capitalei, unteatru respectă decizia oficialilor și recomandările Comitetului Național de Urgență. Avem încredere că măsurile impuse de conducerea administrației locale se bazează pe informații reale și nu suntem în măsură să punem la îndoială pericolul identificat de organele abilitate.

Este de datoria noastră să vă protejăm pe dumneavoastră, spectatorii noștri, așa cum e datoria noastră să îi susținem în continuare pe artiștii independenți. unteatru se susține din și prin vânzarea de bilete, motiv pentru care este necesar să găsim soluții pentru a putea continua.

Având în vedere misiunea unteatru, aceea de a oferi artiștilor din lumea teatrului un spațiu de creație liber, dar și de a îmbogăți oferta culturală, oferind publicului șansa de a urmări zilnic producții de calitate, vom continua să jucăm, fără a pune în pericol spectatorii din București.

Nu vom suspenda activitatea artistică programată la sediu și le recomandăm tuturor spectatorilor care și-au achiziționat deja bilete la reprezentațiile din luna martie să ne urmărească pe pagina de Facebook pentru mai multe informații de ordin tehnic.

Transmisiunile live reprezintă o alternativă pentru publicul interesat să urmărească spectacolele în luna martie. Spectatorii care nu doresc să ne urmărească online, dar și-au cumpărat deja bilete pentru următoarele reprezentații, pot păstra biletele până când vom relua activitatea obșinuită sau pot solicita restituirea banilor achitați.

Biletele pot fi achiziționate în continuare de pe 👉 https://www.mystage.ro/#/f=0+0+teatrul-unteatru_11+0+0


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

9 thoughts on “În vreme de COVID 19, Unteatru va transmite spectacolele live pe internet”

  1. Ei n.au spus ca transmit pe facebook. Nu va fi la liber pentru oricine, asa inteleg si asa e logic, ci pentru cei care au bilete cumparate. Pe facebook vor face cunoscute modalitatile tehnice…

      1. Ok. Titlul lăsa de inteles ca va fi live pe fb. care pt multi inseamna la liber pt oricine si nu era corect, nu asa era comunicatul unteatru. Acum l.au schimbat si chiar au udaptat informatiile, ceea ce putini fac.

  2. Este superba iubirea lor pentru arta, jos palaria, dar vor crea un precedent periculos, care se va intoarce impotriva lor ca impotriva intregii tagme artistice. Si asa publicul se dezlipeste tot mai greu de ecranele televizoarelor ca sa vina la teatru… Iar voi, minunati actori, va transformati, din profesionisti adevarati si seriosi, in “artisti de youtube”…😥

  3. Bună ziua, La finalul articolului apare link pentru cumpărarea biletelor. Îmi este neclar: cumpărăm bilete ca și cum am merge la teatru, doar ca îl privim de acasă? M-as aștepta la un preț mai mic. Chiar ma interesează. Ne poate lanuri cineva?

  4. Pingback: "Unteatru", teatrul independent care și-a rescris povestea în criza coronavirus. "Impactul a fost peste așteptări" - interviu cu Andrei și Andreea Grosu - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *