Skip to content

Diana Baciuna (PNL) a fost numită secretar de stat în Ministerul Culturii. Aceasta nu are nicio experiență în cultură

Diana Baciuna, consilier local la Primăria Sectorului 4, a fost numită zilele trecute secretar de stat în Ministerul Culturii, imediat după ce postul fusese eliberat de un alt liberal, Liviu Brătescu.

Numirea a fost semnată de premierul Nicolae Ciucă și publicată în Monitorul Oficial.

Diana Baciuna are 32 de ani, este de profesie jurist și va prelua, cel mai probabil, portofoliul eliberat de Liviu Brătescu, adică se va ocupa de patrimoniul din România. Ea este o apropiată a deputatului liberal Pavel Popescu, iar soțul său, Mihai Baciuna, este șef la Telecomunicații CFR.

Tânăra este din orașul Roman și tot acolo a avut primele stagii de practică la două cabinete de avocatură. Între 2013 și 2019 a lucrat ca jurist la o firmă din localitate, iar în paralel a făcut un stagiu la cabinetul de la Bruxelles al europarlamentarului Renate Weber și a fost apoi asistenta europarlamentarului Daniel Buda.

În 2020 a făcut campanie electorală pentru PNL și a primit un loc de consilier la Primăria Sectorului 4.

Nicușor Dan, Diana Baciuna și Pavel Popescu/ foto: facebook

Aceasta și-a trecut în CV inclusiv diploma de absolvire a școlii generale, fiind șefă de promoție, rezultatele obținute la olimpiadele școlare de istorie și media obțiută la bacalaureat – 9,95. În CV nu se regăsește, însă, nicio experiență profesională conectată cu domeniul cultural.

Diana Baciuna, afiș electoral PNL 2020

Ea vine să completeze o echipă din care mai fac parte secretarul de stat Mădălin Voicu (PSD) și subsecretarul de stat Cristina Mirela Nedelcu (PSD), consilier local la Primăria Focșani și profesoară de chimie, de asemenea fără nicio experiență în cultură.

Cu toții au fost numiți în timpul guvernului Ciucă, sub conducerea ministrului Culturii Lucian Romașcanu. În funcție a rămas și secretarul de stat de la UDMR, numit în martie anul trecut – Andras Demeter, fost șef al Societății Române de Radiodifuziune, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese.

Liviu Brătescu, de profesie istoric, și-a anunțat plecarea printr-o postare publică. A lăsat de înțeles că ea a fost forțată și că nu a putut implementa tot ceea ce și-ar fi dorit – “Pentru toate acele corecții, neajunsuri și proiecte care nu au fost demarcate sau îndeplinite, răspunderea îmi aparține. Fără a mă justifica, schimbarea unui sistem, a unei viziuni, trebuie să fie agreată și îndeplinită în echipă, nu se poate face individual.”

Cultura la dubă a prezentat pe larg organigrama Ministerului Culturii AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Diana Baciuna (PNL) a fost numită secretar de stat în Ministerul Culturii. Aceasta nu are nicio experiență în cultură”

  1. Pingback: Daniel Jinga este noul manager general al Operei Naționale București pentru următorii 5 ani - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *