Skip to content
daniel jinga

Daniel Jinga este noul manager general al Operei Naționale București pentru următorii 5 ani

Daniel Jinga, singurul candidat la concursul pentru postul de manager general al Operei Naționale București, a fost desemnat ieri câștigător, după proba finală a interviului.

Acesta a obținut media generală 9.25, după ce s-a prezentat în fața unei comisii formate din Diana Baciuna – secretar de stat în Ministerul Culturii, Liliana Staicu – director al Orchestrelor și Corurilor Radio și Mihai Cosma – muzicolog.

Daniel Jinga a condus ONB în ultimul an, ca manager interimar, fiind de profesie dirijor.

Postul de manager general al ONB a fost mai mulți ani blocat de procese în instanță, după ce fostul director general al Operei Naționale București, Cătălin Ionescu a fost suspendat din funcție și cercetat pentru deturnarea de fonduri publice în complicitate cu alți inculpați, către firmele acestora. Prejudiciul adus este estimat la aproape 3.400.000 de lei.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Daniel Jinga este noul manager general al Operei Naționale București pentru următorii 5 ani”

  1. Multumesc pentru minunata postare! Cu siguranta mi-a facut placere sa o citesc, s-ar putea sa fii un autor grozav. Voi avea grija sa va marquez blogul si voi reveni de acum inainte. Vreau sa va incurajez sa continuati sa scrieti minunat, sa aveti o dimineata buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *