Skip to content

Deputatul Iulian Bulai amenință cu moțiune simplă dacă ministrul Culturii nu îl demite pe directorul interimar al TNB, Mircea Rusu

foto: tnb.ro

După ce ziarul de propagandă naționalistă “Certitudinea” a fost distribuit ieri spectatorilor prezenți la spectacolul lui Dan Puric, susținut în Sala Studio a Teatrului Național București, sub privirile directorului interimar Mircea Rusu, fără ca acesta să fi intervenit, deputatul Iulian Bulai îi cere ministrului Culturii Lucian Romașcanu să îl demită pe directorul TNB.

“Directorul interimar al Teatrului Național București(TNB), Mircea Rusu, trebuie demis astăzi. Nu putem accepta ca infrastructura publică de cultură din România să fie folosită pentru a promova propaganda pro Putin, pro Kremlin. Domnul Lucian N. Romascanu, ministrul Culturii, trebuie să îl demită pe domnul Rusu.

Dacă nu îl va demite astăzi pe directorul TNB, atunci voi propune conducerii USR inițierea unei moțiuni simple împotriva ministrului Culturii.

O instituție importantă a statului român nu poate sabota nici solidaritatea românilor față de ucraineni și nici angajamentele României față de partenerii UE și NATO. Asta s-a întâmplat ieri la TNB.

Mircea Rusu prezent la spectacolul lui Dan Puric/ foto: Mihai Călin

Arta și solidaritate? Da, mereu.Propagandă pro Putin? Nu. Deloc. Niciodată.”, a transmis deputatul USR Iulian Bulai pe pagina sa oficială de facebook.

Ministerul Culturii a anunțat ieri că va deschide o anchetă la TNB și va sesiza poliția pentru “distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB”.

Săptămâna trecută, ministrul Romașcanu a apărat prezența lui Dan Puric la TNB, în pofida criticilor oamenilor de cultură, spunând că “eliminarea sa din program ar fi un act de cenzură.

Mircea Rusu a reacționat azi cu un text publicat pe site-ul TNB. El s-a delimitat de acțiunea de distribuire a ziarului.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Deputatul Iulian Bulai amenință cu moțiune simplă dacă ministrul Culturii nu îl demite pe directorul interimar al TNB, Mircea Rusu”

  1. Pingback: Lucian Romașcanu: "Azi trimit Corpul de Control la TNB. Dacă se dovedește că managementul a avut cunoștință, măsurile vor fi luate imediat." - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *