Skip to content
Catinca Maria Nistor

Catinca Nistor, directorul ICR Londra, rămâne fără apartamentul de 6.500 de lire lunar. MAE reziliază contractul de închiriere – Libertatea

foto: Bogdan Iordache/Cultura la dubă

Ministerul Afacerilor Externe va rezilia contractul de închiriere a apartamentului pe care directorul ICR Londra, Catinca Maria Nistor, l-a primit după ce a refuzat locuința dedicată directorilor ICR Londra, situată în clădirea ICR din capitala Angliei, informează Libertatea. Pentru apartamentul solicitat de Catinca Maria Nistor, MAE trebuia să plătească o chirie lunară de 6.500 de lire sterline.

Decizia de reziliere a contractului a fost luată ca urmare a informațiilor prezentate de Libertatea pe 8 noiembrie.

Catinca Maria Nistor urmează să fie mutată în locuința gratuită dedicată directorilor ICR Londra.Totodată, MAE a anunțat că va verifica condițiile în care a fost încheiat de către Institutul Cultural Român de la Londra contractul de închiriere a reședinței pentru aceasta, cât și situația tuturor contractelor similare. Articolul complet poate fi citit AICI.

Catinca Maria Nistor a devenit cunoscută publicului larg după un interviu publicat de Cultura la dubă în martie 2020. Pe atunci, aceasta era manager interimar al Teatrului Bulandra și nu se remarcase în cariera de actriță. Ea este fiica actorului Stelian Nistor, cunoscut drept important membru al masoneriei de rit scoțian. De asemenea, părinții Catincăi Nistor sunt nașii de cununie ai PSD-istului Valeriu Zgonea.

În interviul respectiv, Catinca a explicat cum a ajuns să conducă teatrul, după ce Ducu Darie, fostul manager, știind că nu mai are mult de trăit, a modificat organigrama special pentru ea.

Ulterior, la presiunea actorilor Teatrului Bulandra, Catinca Nistor a fost demisă din funcție de primarul Gabriela Firea, iar în urma unui raport al Corpului de Control al primarului Nicușor Dan, Nistor a fost dată în judecată de către Teatrul Bulandra și găsită vinovată în primă instanță pentru că și-ar fi atribuit necuvenit 7000 de euro din drepturi de autor.

Cultura la dubă a anunțat în exclusivitate în martie 2022 că aceasta urmează să fie numită la conducerea ICR Londra, fapt ce s-a adeverit la momentul celebrei sale audieri din Parlament în aprilie 2022, când a fost criticată pentru mai multe gafe.

Încă din interviul din 2020, aceasta își exprimase dorința de a locui la Londra:

„Când am împlinit 28 de ani, mi-am dat termen până la 35 să am rostul meu la Londra, unde merg frecvent. Am început să îmi construiesc un network acolo.

Visul meu e să mă trezesc dimineața, să știu cum arată bucătăria mea, make a tea și breakfast, să merg la lucru și să fac în fiecare zi același lucru, să lucrez on stage, în Londra.”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

5 thoughts on “Catinca Nistor, directorul ICR Londra, rămâne fără apartamentul de 6.500 de lire lunar. MAE reziliază contractul de închiriere – Libertatea”

  1. Ce naște din pisica șoareci papa!
    Stelian Nistor, cu o porecla înșelătoare, MUTU și un tata nomenclaturist, ar fi trebuit să termine liceul în 1977 ,” Promoția INDEPENDENTEI” ! Surpriza insa a fost majoră pentru colegele și colegeii lui: prins copiind de la colegul de banca la examenul de matematica , a fost eliminat din sesiunea 1977. Histrionismul sau însă l-a făcut să evolueze spectaculos. Genele și memele își spun cuvântul suveran , fara discuții. Apare astfel Catinca , o continuatoare pe măsura tatălui!

  2. Dacă contractul nu poate fi reziliat timp de 12 luni, să plătească doamna din banii ei ! Este chiar așa de greu ? Dacă era o babă , se rezolva imediat !

  3. Obiectivul ei este sa locuiasca la Londra, serios ? Sa o faca pe banii ei si a familiei ei, nu pe ai statului, pentru ce plateste tara asta, niste nulitati, sa faca ce ? Extraodinar, 6500 de lire/luna, pt o ametita, daca era un om de stiinta, medic chirurg trimis acolo pentru un scop important etc , ok, dar asa ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *