Azi începe Astra Film Festival Online. 41 de documentare sunt la dispoziția publicului.

După ediția specială organizată anul acesta în aer liber, Astra Film Festival deschide azi ediția online, pentru cei care nu au putut ajunge în septembrie la Sibiu.

Astra Film Festival Online se va desfășura între 16 – 25 octombrie prin intermediul platformei festivalului.

Programul de vizionări cuprinde secțiunile competiționale Voci emergente ale documentarului și Europa Centrală & de Est, o selecție din filmele prezentate în cadrul Competiției Romania la ediția în aer liber, inclusiv filmele câștigătoare ale ediției, și programul intitulat AFF Memorabilia, cu filme din arhiva Astra Film care s-au făcut remarcate de-a lungul anilor.

În total vor fi disponibile 41 de filme în 10 zile. Dintre acestea, 10 concurează în Competiția „Voci emergente ale documentarului”, iar alte 10 în Competiția „Europa centrală și de Est”. În plus, publicul mai poate alege să vadă 10 dintre cele mai apreciate filme ale ediției Astra Film Festival 2020 Open Air și alte 11 filme din Arhiva de aur a Festivalului. 

Ediția Open Air a festivalului a întrecut așteptările tuturor. Dar nu ne-a permis să arătăm întregul program, pentru că vizionarea filmelor în aer liber poate fi făcută doar seara. De aceea am decis să prezentăm online o parte din selecția Astra Film Festival 2020.

Este vorba  în special de cele două secțiuni de competiție și de un amplu program de industrie. În plus, am pregătit o selecție din filmele preferate de public la edițiile anterioare, astfel încât să poată fi văzute de aceia care nu au ajuns să le vadă la Sibiu.” a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival. 

AFF ONLINE găzduiește și un program dedicat industriei, care cuprinde o serie de activități cu desfășurare în mediul virtual: Astra Film Lab, cu 11 proiecte de documentar aflate în diferite stadii de realizare, care beneficiază de tutoring și expunere în fața unui grup de reputați experți internaționali, paneluri, prezentări și întâlniri virtuale.

Un moment special din programul de industrie, care este deschis și publicului, este discuția live O viață la masa de montaj, cu editorul britanic Andrew C. Evans (Strip the City, Gold Ruch). Evenimentul are loc în cadrul programului “Viața în documentar”, care propune o serie de întâlniri cu personalități marcante din lumea cinematografului, moderate de regizorul și producătorul Liviu Tipuriță, nominalizat la BAFTA.

Cultura la dubă a scris despre filmele câștigătoare ale ediției în aer liber, dar și despre istoria festivalului.

Programul detaliat îl puteți găsi aici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *