Skip to content

Alina Cojocaru și Sergei Polunin dansează pe 1 decembrie la Royal Albert Hall, în “Romeo și Julieta”

foto: Polunin Ink

Balerina română care a cucerit întreaga lume, Alina Cojocaru, va dansa pe 1 decembrie 2021 într-o nouă reprezentație a spectacolului Romeo și Julieta, alături de celebrul balerin Sergei Polunin, după ce premiera mondială a spectacolului, din august 2019, de la Verona, s-a bucurat de mare succes.

Evenimentul va avea loc într-una dintre cele mai frumoase săli de spectacol din lume – Royal Albert Hall, la Londra.

Cei doi revin astfel în atenția publicului londonez, după ce ambii au performat în trecut ca balerini ai Royal Ballet. Alina Cojocaru a fost, de asemenea, balerină principală la English National Ballet.

Spectacolul era programat inițial pe 14 aprilie 2020, însă a fost amânat din cauza pandemiei. Coregrafia este semnată de soțul Alinei Cojocaru, coregraful danez Johan Kobborg.

Prim-balerina Alina Cojocaru și Johan Kobborg au părăsit definitiv România, după ce aceștia au fost înlăturați de la Opera Națională București, în urma unui scandal uriaș, cu implicații xenofobe.

Pe atunci, în 2016, artiștii români angajați la ONB îl acuzau pe Kobborg (directorul artistic al baletului) că favorizează artiștii străini, iar pe Alina Cojocaru au huiduit-o în fața sediului Operei, în timp ce aceasta dădea declarații presei, cu lacrimi în ochi. Scandalul a fost reflectat atunci în presa internațională, care nu înțelegea cum doi artiști de valoarea celor doi pot fi înlăturați de la o operă într-o asemenea manieră.

Între timp, Alina și soțul ei s-au întors la cariera internațională, iar balerina, la vârsta de 40 de ani, dansează acum alături de cel considerat a fi cel mai bun, dar și cel mai controversat dansator al generației sale, Sergei Polunin.

Polunin a dansat anul acesta în România, la Bonțida, la invitația TIFF. Cultura la dubă v-a prezentat pe larg povestea sa, într-un interviu acordat în exclusivitate de balerinul ucrainean.

Biletele la premiera din UK variază între 33 și 162 de lire sterline.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Alina Cojocaru și Sergei Polunin dansează pe 1 decembrie la Royal Albert Hall, în “Romeo și Julieta””

  1. Pingback: Alina Cojocaru și balerinul ucrainean Ivan Putrov organizează o gală caritabilă pentru Ucraina - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *