Alina Cojocaru și balerinul ucrainean Ivan Putrov organizează o gală caritabilă pentru Ucraina

foto: Katie Wilson/ The Times

Alina Cojocaru și Ivan Putrov sunt imaginea afișului care anunță o gală caritabilă a stelelor baletului pentru Ucraina. Cei doi balerini vor dansa din nou împreună, după ce în trecut au învățat la aceeași școală de dans din Ucraina și au fost stelele Royal Ballet din Londra. Lor li se vor alătura nume mari din baletul mondial, într-un eveniment care va avea loc pe 19 martie, la London Coliseum, și care este deja sold out.

Banii vor fi donați Comitetului de Urgență pentru Dezastre din Ucraine. Alina Cojocaru și Ivan Putrov stau în spatele organizării acestei gale. Într-un interviu pentru The Times, cei doi vorbesc despre spiritul ucrainean și despre datoria pe care o au față de Ucraina.

Alina Cojocaru a părăsit România pentru a merge la o școală de dans în Ucraina pe când avea doar 9 ani. Acolo s-a format și a evoluat datorită standardelor înalte ale baletului ucrainean.

“Ucrainenii nu au grijă doar unii de ceilalți. Au avut grijă și de mine când eu eram un străin. Dar nu m-am simțit ca un străin. M-am simțit ca parte din familie, chiar dacă familia mea era departe.”, a declarat Cojocaru pentru The Times.

“Dansul, muzică și arta, în general, mișcă lumea, nu violența. Și pentru că noi, artiștii, avem acest har, trebuie să îl folosim.”, a declarat Putrov potrivit The Guardian.

Alina Cojocaru și Ivan Petrov au fost protagoniștii spectacolului Spărgătorul de nuci, la Royal Ballet.

Alina Cojocaru și Ivan Putrov în Spărgătorul de nuci/ foto: The Royal Ballet

Pe scenă vor urca cele mai importante nume ale baletului, staruri de la Royal Ballet, English National Ballet și Opera din Paris. Printre acestea se numără și rusoaica Natalia Osipova, prim-balerină la Royal Ballet și ucraineanca Katja Khaniukova, de la English National Ballet.

Alina Cojocaru a colaborat în ultimii ani și cu Sergei Polunin, balerinul ucrainean interzis în Ucraina, după asocierea sa cu Vladimir Putin. Cei doi au dansat ultima dată pe 1 decembrie, în Romeo și Julieta, la Royal Albert Hall. De la izbucnirea războiului din Ucraina, Polunin, care are tatuat chipul lui Putin pe piept, nu a făcut nicio declarație despre atacul Rusiei asupra țării sale natale. El și-a anulat un spectacol pe care urma să îl susțină la Milano, invocând o accidentare.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Alina Cojocaru și balerinul ucrainean Ivan Putrov organizează o gală caritabilă pentru Ucraina”

  1. Nu este greu sa cautati si sa aflati ca Sergei a anulat spectacolele din motive grave de sanatate. Nu a invocat, este un fapt. Declaratiile pe care toti le asteapta din partea lui cu privire la Ucraina sunt frivole. Dati-i pace acum. El nu e bine in momentul asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *