UPDATE: Noul director al Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Capitalei este fosta șefă a organizației de femei a ALDE, trecută la PNL

Liliana Toderiuc Fedorca a devenit de curând noul director al Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din cadrul Primăriei Capitalei.

Ea a ocupat postul în urma unui concurs anunțat de sărbători, pe 23 decembrie și încheiat pe 28 ianuarie.

În acest timp, ea ocupa funcția de consilier al primarului Nicușor Dan pe Cultură și Educație, fiind membru PNL din 2019.

Înainte de a trece la liberali, Liliana Fedorca a fost șefa organizației de femei din București a partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, fiind unul dintre cei mai activi membri în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Rezultatul dezastruos obținut de ALDE la europarlamentare (0 mandate) a determinat-o pe aceasta să schimbe tabăra, chiar într-o perioadă în care președintele PNL, Ludovic Orban, susținea că nu va primi în partid traseiști.

Liliana Fedorca în spatele liderilor PNL/ foto: facebook

Liliana Fedorca nu doar că a fost acceptată în PNL, ci a devenit și aici un membru activ în campaniile electorale.

Dacă în 2018, filiala femeilor ALDE pe care o conducea promova participarea la celebrul miting alb organizat de Liviu Dragnea în Piața Victoriei, în 2020 Liliana Fedorca promitea că va schimba soarta Bucureștiului, alături de PNL.

Afiș postat pe pagina Organizației de Femei a ALDE/ sursa: facebook
Afiș electoral PNL

Cât a ocupat funcția de președinte al organizației de femei ALDE București, Liliana Toderiuc a susținut lideri politici precum Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Barbu, Varujan Vosganian, Norica Nicolai sau Daniel Constantin, alături de care a apărut la marile evenimente ale partidului.

Liliana Toderiuc și Călin Popescu Tăriceanu la un congres PNL/ foto: facebook
Liliana Toderiuc lângă Daniel Barbu la un eveniment ALDE dedicat profesorilor/ foto: facebook

Liliana Fedorca este, la bază, profesoară de matematică și în tot acest timp a ocupat funcția de inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar București, în vreme ce chiar președintele României declara că inspectoratele școlare trebuie depolitizate.

În anul 2015, ea a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Educației, numire făcută de premierul de atunci, Victor Ponta. La vremea respectivă, ministrul Educației era Sorin Câmpeanu, fost membru PRO România și actual membru PNL.

În ianuarie 2020, a obținut titlul de doctor în Științe ale Educației, în cadrul Facultății de Psihologie a Universității București, cu teza Strategii de creștere a performanțelor cognitive ale elevilor prin metode de instruire integrată.

Liliana Toderiuc Fedorca a condus Comisia Municipală de Organizare și desfășurare a examenelor naționale și comisia de admitere în învățământul liceal, profesional și dual.

În schimb, nu are nicio experiență în domeniul culturii.

Între timp, odată cu trecerea la PNL, Liliana Fedorca a primit pentru o perioadă inclusiv postul de inspector general al ISMB. Ea lasă acum cariera din învățământ pentru o funcție de conducere în administrație publică.

Ea va avea în subordine trei domenii importante: cultura, învățământul și turismul.

Cultura la dubă a scris aici despre concursul organizat de Primăria Capitalei și despre atribuțiile pe care le va avea directorul Direcției de Cultură, Învățământ și Educație.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *