Daft Punk

Trupa Daft Punk se destramă după 28 de ani de activitate

Daft Punk, duo-ul francez care a transformat muzica electronică a ultimelor trei decenii, se destramă. Anunțul a venit astăzi, sub forma unui videoclip intitulat Epilogue, și a fost confirmat de secretarul de presă al trupei, care nu a oferit detalii suplimentare cu privire la motivele despărțirii. 

Clipul este un montaj cu secvențe din filmul realizat de Daft Punk în 2006, numit Electroma.

Astfel ia sfârșit o colaborare îndelungată între Thomas Bangalter și Guy-Manuel de Homem-Christo, care au atins succesul prin producții muzicale bazate pe o puternică componentă narativă și o estetică SF susținută inclusiv prin apariții live în costum robotic.

Cei doi muzicieni au format Daft Punk în anul 1993, la Paris, după ce au compus și cântat împreună în trupa de rock Darlin’. Primul album din sfera electronică, Homework, l-au lansat în anul 1997, iar la începutul anilor 2000, odată cu albumul Discovery, au adoptat imaginea futuristă care i-a consacrat.  

De-a lungul carierei întinse pe aproape trei decenii, Daft Punk a lansat un număr de patru albume de studio și a câștigat șase trofee Grammy. Nu mai puțin de patru dintre acestea i-au revenit în anul 2013, pentru albumul Random Acces Memories și hit-ul Get Lucky, realizat în colaborare cu Pharrell și Nile Rodgers.

De altfel, și clipul Epilogue, prin intermediul căruia trupa și-a anunțat despărțirea, se încheie cu o versiune corală a melodiei Touch, inclusă pe ceea ce s-a dovedit a fi ultimul album al duo-ului.

Cel mai recent proiect al muzicienilor francezi a apărut în 2016, când Bangalter și de Homem-Christo au produs piesele Starboy și I Feel It Coming pentru artistul canadian The Weeknd. De atunci, cei doi nu au mai lansat producții de amploare.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *