Skip to content

Tot ce trebuie să știi despre ediția Electric Castle de anul acesta

Peste două zile începe EC_Special by Electric Castle, primul mare festival de muzică din vara aceasta. Între 6 și 15 august, Cluj-Napoca și Bonțida vor prinde viață prin concerte și evenimente pregătite de organizatori.

Timp de zece zile, participanții se vor putea bucura de 15,000 de ore de muzică în peste 20 de locații, dans, lucrări de artă new media și evenimente educaționale.

Back to life este motto-ul acestei ediții manifest, prin care fanii Electric sunt invitați să trăiască bucuria a tot ce le-a lipsit în pandemie.

În materialul de mai jos veți regăsi tot ce trebuie să știți despre program, evenimente, cazare sau transport la ediția de anul acesta a festivalului.

Electric Castle se întoarce la Bonțida. Totul despre sărbătoarea EC_Special de la castel

Distracția va începe în Bonțida, localitatea care găzduiește festivalul de mai bine de șapte ani. Ca la edițiile anterioare, participanții vor putea opta pentru o experiență completă de festival, dacă vor alege să se cazeze în camping. Ei pot veni cu cortul propriu sau cu rulota, dar pot alege și dintre variantele oferite de organizatori. Accesul în camping va fi permis începând de joi, 5 august, de la ora 13:00, iar la festival se va putea intra începând de vineri, ora 12:00.

Cei care aleg să se cazeze în Cluj-Napoca vor avea la dispoziție autobuze ce vor circula non-stop, din 30 în 30 de minute, cu stația la Iulius Mall, contra unui bilet de 15 lei. Primul autobuz către Bonțida va pleca vineri, 6 august, la ora 09:00, iar ultimul, dinspre Bonțida înspre Cluj-Napoca, va pleca luni, la ora 11:00.

Din momentul în care participanții vor intra la eveniment, își pot lăsa bunurile de valoare în vestiare blocate cu cifru sau încărca telefonul la una dintre stațiile pregătite. De asemenea, în incinta festivalului vor fi amplasate stații de colectare selectivă, pentru a încuraja comportamentul responsabil și grija față de mediu.

Castelul Bánffy, devenit deja simbol al festivalului este, în prezent, în curs de restaurare. Pentru al treilea an consecutiv, participanții vor putea contribui la renovarea acestuia prin donații. Astfel, pentru fiecare PET sau doză de aluminiu colectată în aparatele de colectare selectivă, amplasate atât la Bonțida, cât și în Piața Unirii din Cluj-Napoca, va fi donat 1 leu către Fundația Transilvania Trust, cea care coordonează lucrările de reabilitare a castelului.

Castelul Bánffy/ foto: arhiva Electric Castle

7 zile de festival la Cluj-Napoca

De pe 9 august, festivalul se mută în Cluj-Napoca, unde concertele vor avea loc în nouă locații diferite. Puteți afla mai multe despre line-up și artiștii mai puțini cunoscuți de la EC_Special chiar de la directorul muzical al festivalului, aici.

Orașul va deveni spațiu de exploare urbană și descoperiri culturale prin instalații new media spectaculoase, hub-uri creative și masterclass-uri cu tematici de artă, arhitectură, tehnologie, muzică sau literatură. Fiecare zonă istorică va spune o poveste prin intermediul lucrărilor realizate de artiști locali și internaționali (SUA, Rusia, Germania, Spania sau Italia).

New Media, Playmodes – Espills, Spania/ foto: Electric Castle

Participanţii îşi pot configura experienţa la festival cu ajutorul hărţii disponibile pe pe site-ul Electric Castle și în aplicația EC_Special. Acolo vor putea descoperi și un tur inedit în lumea designului, la studiourile de creație a 11 artiști, selectați de echipa EC_Special. Atelierele pot fi vizitate de luni până duminică, între 12:00-16:00, iar participanții la festival își pot achiziționa produse unicat, de la cele de design interior, vestimentar, de mobilier și de obiect, până la bijuterii sau ceramică.

Un punct-cheie pe traseul participanților la EC_Special va fi Turnul Parașutiștilor, de pe Dealul Cetățuia. Acest loc emblematic de pe harta Clujului va fi reinterpretat de artistul digital și curatorul Alex Czetwertynski, prin instalația „Skytower”, o provocare arhitecturală și un spațiu al simbiozei dintre lumină, mișcare și muzică.

Turnul Parașutiștilor/ foto: Electric Castle

Dezbaterile EC Talks

Între 11 și 14 August, între orele 16:00 și 19:00, la Cluj-Napoca, în cadrul EC_Special va avea loc EC Talks, o serie de dezbateri în cadrul următoarelor paneluri:

Fair Trade – Eat, drink, dress

Sanitary & Sex Education – Grow healthy for healthy living

Built & Unbuilt Environment – Build better construction

Mental Health – Pandemics aftermath

Scopul discuțiilor este de a aduce în prim-plan subiectele cu impact major asupra vieților noastre, în prezent și în viitor. Printre speakerii din cadrul EC Talks se numără Adrian Despot (muzician), Adrian Teleșpan (scriitor), Oana Giurgiu (producător, cofondator TIFF), Dan Frînculescu (stand-up comedian) sau Anca Maftei (psiholog).

Condiţii de participare la EC_Special

Pentru a participa la evenimentele EC_Special, participanții trebuie să îndeplinească una dintre următoarele cerințe:

  • dovada vaccinării;
  • dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore);
  • dovada rezultatului negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore);
  • un document care atestă că participantul a trecut prin boală – a avut virusul SARS-CoV-2 (document emis cu 15-180 de zile înainte).

Minorii sub 12 ani au acces gratuit pe toată durata festivalului, atâta timp cât sunt însoțiți de un părinte/tutore care prezintă un bilet sau un abonament valid.

Chiar dacă vremea se anunță a fi în mare parte însorită, recomandarea organizatorilor e ca din kit-ul de festival să nu lipsească cizmele și pelerinele de ploaie, pentru situații imprevizibile. Până la urmă, acestea au devenit emblematice pentru Electric Castle.

Variante de acces la EC_Special, pass-uri și bilete, cu sau fără cazare, mai sunt disponibile aici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *