Tony Soprano revine pe marile ecrane într-un prequel. Rolul este interpretat de fiul regretatului James Gandolfini

The Many Saints of Newark este titlul filmului care va spune ce a fost înaintea poveștii din serialul The Sopranos. Mai exact, îl vom vedea pe Tony Soprano în tinerețea sa.

Rolul lui Tony Soprano va fi interpretat de Michael Gandolfini, fiul actorului James Gandolfini, decedat în 2013.

The Sopranos a fost unul dintre cele mai importante seriale de televiziune, cel puțin în ce privește noul tip de seriale care ies din tiparul lejer al sit-com-urilor, tratate și privite mai degrabă ca un omnibus de mediumetraje care, împreună, alcătuiesc o poveste închegată.


Serialul reprezintă o piatră de temelie pentru acest trend, fiind printre primele seriale care au spart normele de până atunci în ceea ce privește limbajul (atât limbajul audiovizual cât și dialogurile), scenariile, personajele, montajul, violența.


Finalul serialului a fost dezbătut de către fani mult timp (încă este), ceea ce dovedește că nu numărul de urmăritori face un serial să fie important (nimeni nu mai pomenește nimic despre Game of Thrones) ci, într-adevăr, profunzimea lui.

Michael Gandolfini în The Many Saints of Newark


În anul 1999, atunci când avea premiera pe HBO primul episod din The Sopranos, Michael Soprano abia se năștea. A fost ținut departe de vizionarea serialului, deși, atunci când mergea pe platoul de filmare și îl întreba pe creatorul serialului, David Chase, despre ce e vorba, acesta îi răspundea că e vorba despre un mafiot care se duce la psiholog.
James Gandolfini, în rolul lui Tony Soprano, este nucleul serialului. Însă, să îl cunoști doar din atât ar fi un păcat. Rolurile pe care le-a interpretat au fost când sensibile și intime, când brutale și pline de violență. De fiecare dată, chiar daca rolul nu a fost principal, pe el îl observi.


Fiul lui James Gandolfini, deși este abia la începutul carierei sale artistice, a fost ales chiar de creatorul serialului, David Chase, să interpreteze rolului lui Tony Soprano în tinerețe. Acțiunea filmului se petrece în anii ’60, în timpul unor conflicte violente din New Jersey.


Michael Gandolfini a declarat pentru Esquire într-un interviu din 2019, că prima oară când a văzut serialul The Sopranos a fost după ce a fost distribuit pentru rolul celebrului personaj. Astfel, materialul de studiu pentru rol a coincis cu revederea tatălui său pe ecran, un proces, ne imaginăm, cel puțin intens din punct de vedere emoțional.

Fotografie din primul sezon al serialului The Sopranos


După mai multe amânări, lansarea filmului în cinematografe și pe serviciul de streaming HBO Max urmează să aibă loc pe 24 septembrie, anul acesta. Din distribuție mai fac parte Vera Farmiga, Ray Liotta, Corey Stoll, Alessandro Nivola, iar ratingul în S.U.A. este R pentru violență, limbaj licențios, conținut sexual și nuditate.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *