TIFF va avea loc între 31 iulie și 9 august

foto: Marius Mariș

Organizatorii TIFF au anunțat azi datele la care festivalul va fi organizat în acest an, respectând regulile de distanțare socială, cu un public restrâns până la 1000 de persoane, în aer liber.

După cum Tudor Giurgiu anunța într-un interviu acordat publicației noastre, vom avea parte de un TIFF de o mai mică amploare, cu mai multe proiecții în aer liber, cu mai puțini oameni în public, fără petreceri, dar păstrând spiritul festivalului.

Proiecțiile în aer liber vor fi organizate în spații clar delimitate, iar scaunele vor fi poziționate la distanță unele de altele. Accesul se va face prin culoare care să permită triajul. Proiecțiile vor avea loc în Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida sau în curtea Institutului Francez. Alte spații de proiecție vor fi anunțate în curând.

Cele de interior vor fi planificate după ce autoritățile vor adopta măsurile care se impun în cazul sălilor de cinema, direcția urmată de majoritatea țărilor europene fiind de a permite ocuparea spațiilor în proporție de până la 50% din capacitate.

Transilvania International Film Festival va avea loc la Cluj, ceea ce va contribui și la încasările din turism ale orașului, desigur, la o proporție mai mică decât în anii anteriori.

Puteți citi aici mai multe despre cum va arăta TIFF 2020.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *