Skip to content

The white wine came up with the fish

The white wine came up with the fish este o replică celebră a scenaristului Herman J. Mankiewicz, co-scenaristul filmului Citizen Kane, care, la o cină elegantă organizată de producătorul Arthur Hornblow Jr., un gurmand cunoscut pentru prețiozitatea cu care trata mâncărurile fine și băuturile alături de ele, s-a îmbătat și a vomitat.

Acum, povestea controversatului și tumultosului proces de scriere a scenariului pentru filmul Citizen Kane, în regia lui Orson Welles, este subiectul uneia dintre cele mai așteptate premiere cinematografice ale acestui sfârșit de an – Mank, cel mai recent film regizat de David Fincher.

Filmul a primit doar laude până acum din partea crticilor norocoși care au avut ocazia să vadă filmul înaintea celorlalți. Mank este porecla scenaristului Herman J. Mankiewicz, protagonistul filmului, iar scenariul a fost scris cu mulți ani în urmă, de tatăl regizorului David Fincher, Jack Fincher – decedat în 2003.

Citizen Kane se regăsește în topurile multor cinefili. O oglindă îndreptată spre procesul realizării unuia dintre cele mai importante filme din istoria cinematografiei reprezintă un must-see, nu doar fiindcă suntem fascinați de autoportretele filmului.

Există o treime de aur implicată în filmul Mank:

David Fincher – unul dintre acei cineaști perfecționiști, parte dintr-o categorie care parcă nu poate da greș. Chiar dacă Gone Girl e cheesy sau Panic Room e exagerat, filmele lui David Fincher sunt bune ( Fight Club, Seven, Zodiac ). Filmele regizate de el sunt captivante, aici nu încape îndoială.

Gary Oldman – are rolul principal în film. De la Sid and Nancy în 1986 până acum, Gary Oldman a impresionat în foarte multe filme ( Leon: The Professional, JFK, Darkest Hour).

Și în cele din urmă – Trent Reznor, creatorul trupei Nine Inch Nails este și compozitorul coloanei sonore a filmului, pe care, în cadrul unei campanii de promovare foarte discretă și de bun gust, puteți să o ascultați pe site-ul thewhitewinecameupwiththefish.

Trent Reznor e la a patra colaborare (în formula aceasta) cu David Fincher și, dacă suntem sinceri, suntem la fel entuziasmați de coloana sonoră cât suntem de film în întregimea sa.

Trent Reznor reprezintă unul dintre geniile muzicale ale anilor ’90, responsabil pentru descoperirea lui Marilyn Manson și câștigător al Premiului Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră – The Social Network – 2010.

Recomandările noastre până apare Mank:

Intrați pe thewhitewinecameupwiththefish.com, ascultați muzica din film, în timp ce vă uitați la vreo 200 de fotografii din culisele producției filmului.

Vedeți videoclipul piesei Closer de la Nine Inch Nails, considerat unul din cele mai bune videoclipuri din toate timpurile, unul din puținele videoclipuri incluse în colecția permanentă MoMA.

(Re)vedeți Citizen Kane – Orson Welles – 1941.

Vedeți serialul Mindhunter de pe Netflix. Are doar 2 sezoane, 19 episoade, dintre care 7 sunt regizate de David Fincher. Teoretic, cele mai recente produse audiovizuale regizate de David Fincher. Bineînțeles, un serial captivant.

Aveți răbdare. Până pe 4 Decembrie, când Mank va fi lansat pe Netflix, mai e puțin.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *