The Mono Jacks și Qreator ne cheamă să fim împreună la un concert special, joi, ora 19.00

Una dintre cele mai iubite trupe românești de rock alternativ, The Mono Jacks, va susține un concert live din studio, joi, 2 aprilie, ora 19:00. Tu îi poți urmări online, pe pagina de Facebook Qreator.

Concertul The Mono Jacks face parte din proiectul Qreator – Home Together Edition, care aduce artiștii români aproape de public într-o perioadă în care nu prea mai avem parte de multe dintre momentele de care ne bucuram înainte, cum ar fi mersul la concerte, la spectacole de teatru sau la cinema.

În egală măsură, Qreator – Home Together Edition vine și în sprijinul artiștilor a căror activitate a fost afectată de criza provocată de noul coronavirus.

Cultura la dubă a spus povestea celor de la The Mono Jacks într-un material publicat la sfârșitul lunii ianuarie 2020, chiar înaintea lansării noului album, Gloria.

Dacă pe ultimul album, „Ușor distorsionat” ne vorbeau despre adevăruri dureroase, cum ar fi că „ne-am născut cu fricile-n noi, printre derbedei”, pe cel mai nou album, „Gloria”, The Mono Jacks ne îndeamnă „să scriem istoria” și să „ne ținem de mână și-n gând”, fiindcă astfel ne putem aduna noi, „nemuritorii de rând.”

Versurile se potrivesc cum nu se poate mai bine în această perioadă de izolare, astfel că melodia Nemuritori capătă alte valențe acum.

The Mono Jacks este una dintre trupele care au marcat evoluția rockului alternativ românesc, iar solistul Doru Trăscău este vocea care a dat tonul schimbării încă de la începutul anilor 2000, alături de AB4.

Povestea The Mono Jacks s-a născut în 2008 și odată cu ea s-au născut probabil și multe povești de iubire, fie iubire de muzică sau iubire de oameni. Trupa a trecut prin diverse formule și, în tot acest timp, singura constantă a fost Doru Trăscău.

În 2013 se anunța desființarea The Mono Jacks chiar printr-un concert de despărțire, dar Doru a revenit în 2015 la iubirea care nu încetase niciodată. Și bine a făcut. Din 2017 cântă alături de Andrei Zamfir (chitară), Cristian Chiru (bas) și John Ciurea (tobe), formulă alături de care spune că se simte cel mai bine dintre toate cele încercate.

Prin evoluția sa, trupa The Mono Jacks este o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor.

Dacă ți-e dor să asculți live Infinit, Un sfert de secundă, Gândurile, Nemuritori sau 1000 de da, atunci te invităm să urmărești concertul The Mono Jacks joi, 2 aprilie, de la ora 19:00, live pe pagina de Facebook a Qreator.

Qreator – Home Together Edition găzduiește artiști români în fiecare săptămână, într-o serie de evenimente online, pe Facebook Qreator. Te încurajăm să te conectezi și să rămâi acasă!


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *