Skip to content

Teatrul devine materie opțională în școli, începând cu clasa a III-a

Prezentă la deschiderea anului universitar al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că teatrul va deveni materie opțională în școli, începând cu acest an școlar. Inițiativa aparține UNATC.

“UNATC a propus în acest an școlar Ministerului Educației introducerea în curriculum, la decizia școlii, a unei discipline din domeniul artei teatrale.

Ministerul Educației a aprobat, prin ordin de ministru, ca elevii să studieze la clasele a III-a și a IV-a disciplina Eu și scena, la clasele a VI-a și a VII-a disciplina Teatrul și noi, la clasele a X-a și a XI-a disciplina Laboratorul de teatru.

Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, un moment care răspunde recomandărilor Uniunii Europene pentru competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, Declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO privind agenda de la Seul, în care se precizează că sprijinirea artei în educație sporește activitățile creative și inovative ale societății.”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Deocamdată, Ministerul Educației nu a explicat cum va fi posibilă predarea celor 3 discipline noi în școli, ce fel de profesori le vor preda și nici dacă sunt suficienți dascăli formați în acest sens.

De asemenea, nu știm în ce măsură aceste discipline vor putea fi predate în anul pandemiei, în învățământul online sau în sistem hibrid.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

2 thoughts on “Teatrul devine materie opțională în școli, începând cu clasa a III-a”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *