Skip to content
Ștefan Bâlici

Ștefan Bâlici este noul președinte al Ordinului Arhitecților din România

Arhitectul Ștefan Bâlici este noul președinte al Ordinului Arhitecților din România (OAR) în urma alegerilor pentru forurile de conducere ale organizației, care au avut loc între 2 și 3 iulie.

Bâlici a obținut 69% dintre voturile membrilor OAR și va prelua, pentru perioada 2022-2026, funcția de președinte al organizației. În ultimii patru ani, această poziție a fost ocupată de arhitectul Alexandru Găvozdea.

La conducerea OAR au mai candidat alți opt arhitecți: Daniel Baciu, Anca Mihaela Coșa, Gabriela Monica Iacovenco, Bogdan Ivanovici, Silviu-Cristian Popăescu, Andra Raluca Tăutu, Octavian Ungureanu și Victoria Vasvary.

De profesie arhitect, specializat în restaurare, Ștefan Bâlici este profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

A fost directorul Institutului Național al Patrimoniului (INP) din ianuarie 2016 până în februarie 2022, când ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, l-a îndepărtat din funcție, stârnind revolta specialiștilor din domeniul arhitecturii și al patrimoniului din România.

Ordinul Arhitecților din România este organizația profesională care reglementează profesia de arhitect și care joacă rol de autoritate competentă pentru recunoașterea titlurilor oficiale de calificare. Printe obiectivele asumate de OAR se numără, de asemenea, generarea unei politici a patrimoniului construit în România și promovarea calității arhitecturii.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *