Soprana Iulia Isaev, rol principal în “Tosca” la Metropolitan Opera din New York

Soprana Iulia Isaev a urcat weekendul acesta pe scena Metropolitan Opera din New York, interpretând rolul “Tosca” din opera cu același nume, scrisă de Giacomo Puccini. Românca a fost o alegere de ultim moment, înlocuind-o pe soprana Sondra Radvanovsky, conform publicației Opera Wire.

Nu este prima dată când Iulia Isaev performează la Metropolitan Opera. Ea a mai interpretat același rol în 2019, într-o situație similară, înlocuind o altă artistă.

“Senzația a fost extraordinară, publicul sublim, iar a cânta din nou la Metropolitan Opera în faţa unei săli arhipline este un sentiment unic pentru orice artist.”, a declarat Iulia Isaev la finalul spectacolului din 18 decembrie 2021.

Iulia Isaev/ foto: ONB
Iulia Isaev/ foto: ONB

Din distribuție au mai făcut parte Brian Jagde şi George Gagnidze, conducerea muzicală fiind semnată de Yannick Nézet-Séguin.

Soprana poate fi văzută și în spectacolele Operei Naționale București. A evoluat recent în producţii precum „Paiaţe” şi „Otello”, dar şi în Evgheni Oneghin sau în recenta premieră „Lohengrin” de Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, despre care Cultura la dubă a scris AICI.

Pe 12 februarie va avea loc o nouă reprezentație a operei Lohengrin la ONB.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *