Sebastian Androne a fost desemnat compozitorul anului la International Classical Music Awards

Tânărul Sebastian Androne a fost desemnat compozitorul anului la International Classical Music Awards 2022. Este primul român care primește această distincție în istoria concursului, anunță organizatorii evenimentului.

Sebastian Androne are 32 de ani și este un compozitor ale cărui lucrări au fost interpretate în Europa, Asia și Australia de ansambluri precum BBC Singers sau Orchestra Tonhalle din Zurich.

A câștigat premii în cadrul a peste 20 de concursuri de compoziție, printre care Golden Eye Award 2018, Tenso Young Composers Awards 2015 și Concursul George Enescu 2014.

Sebastian Androne a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, dar și la Birmingham și Paris, iar în prezent se perfecționează la Zurich.

La ediția 2022 a International Classical Music Awards au mai fost premiați și dirijorul Adam Fischer (Lifetime Achievement Award), clarinetistul și dirijorul Martin Fröst (Artistul anului), violoniștii italieni Gennaro Cardaropoli (Tânărul artist al anului) și Julian Kanrath (Discovery Award), Château de Versailles Spectacles (Casa de discuri a anului), dirijorul Pierre Cao și pianistului Michael Korstick (Special Achievement Award).

Câștigătorii vor primi trofeele la Gala premiilor ICMA ce va avea loc la Filarmonica din Luxemburg pe 21 aprilie, eveniment ce cuprinde și un concert în care vor participa și o parte dintre câștigători, alături de Orchestra Filarmonicii din Luxemburg, condusă de Adam Fischer.

În cadrul galei ICMA din 21 aprilie, Sebastian Androne va prezenta  lucrarea “The Dark Blue Flower”, a cărei premieră românească va avea loc pe 6 mai 2022, în cadrul unui concert al Orchestrei Naționale Radio, inclus în cadrul Stagiunii Euroradio 2021-2022.

International Classical Music Awards (ICMA) sunt unele dintre cele mai importante premii din lumea muzicii clasice.

Din juriu fac parte critici de specialitate din presa scrisă și radio din întreaga lume.  


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Sebastian Androne a fost desemnat compozitorul anului la International Classical Music Awards”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *