Skip to content

Proiecția “Holy Father” – cel mai emoționant moment la Astra Film Festival

Intimitatea e ceva care ne atrage într-un fel aproape magnetic, mai ales atunci când un film vorbește cu curaj despre intimitățile unei familii. Iubirea între doi oameni nu este, în niciun caz, un subiect nou de film.

Nici distanțarea între un părinte și copilul său nu e un subiect nemaiatins.

Cu toate acestea, documentarul lui Andrei Dăscălescu, Holy Father, te atrage din primele secunde și te ține interesat prin felul fluid, organic și aparent sincer de a povesti unele detalii de o intimitate extraordinară.

Andrei Dăscălescu este autorul filmului – a filmat, a captat sunetul și a semnat montajul (alături de Ștefan Pârlog). Onestitatea cu care deschide fereastra și ne permite să vedem detalii din viața intimă a familiei este captivantă, fără să fie vreun moment în film în care spectatorul să simtă că e “prea mult” ceea ce vede.

Filmul a primit premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Sarajevo și îl așteaptă un traseu festivalier foarte bun, fără îndoială. Este genul de film care stârnește introspecție și declanșează conversații – o calitate importantă a unui film documentar.

Posterul oficial al filmului

Documentarul Holy Father a avut premiera în România la Astra Film Festival, la Scena lac de la Muzeul Astra și a reprezentat și prima proiecție cu public la care a participat autorul filmului.

Imagine de la proiecția filmului Holy Father/ Foto: Cultura la dubă

Filmul începe cu vestea că iubita lui Andrei, Paula, este însărcinată. La proiecția de la Sibiu au fost prezente atât tânăra mama, cât și Sofia, fiica lor, a cărei venire pe lume a declanșat ideea realizării acestui film.

“M-a ajutat faptul că, pe lângă proiectul vieții, de a deveni tată, am avut în paralel un proiect de a face un film. M-a ajutat să nu o iau razna.”, spune Andrei Dăscălescu, într-un interviu acordat publicației noastre, Cultura la dubă.

Publicul a reacționat cu căldură la proiecție, a râs, a plâns și a aplaudat momentele de pe scenă, când Sofia nu se putea desprinde de tatăl său, regizorul filmului.

Iar sesiunea de Q&A a durat mai mult de o oră. E genul acela de film. Vă recomandăm să urmăriți pagina filmului pentru a afla despre următoarele proiecții.

Holy father se află și în competiția internațională a Astra Film Festival.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *