Skip to content
Rainier de Monaco

Primăria Capitalei sistează toate finanțările pentru statui în 2021

foto: inaugurarea statuii lui Rainier de Monaco în Parcul Circului, 2017, Hotnews

După scandalul materialelor false folosite de sculptorul Ioan Bolborea pentru realizarea unor monumente publice, finanțate de Primăria Capitalei, primarul Nicușor Dan a anunțat în această seară că ancheta nu se va opri aici.

Mai mult, acesta susține că toate fondurile care ar fi fost alocate pentru ridicarea unor noi statui în București vor fi redirecționate către principalele obiective ale PMB: termoficarea, combaterea poluării și transportul în comun.

“Am cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuți în București. Cei responsabili vor fi identificați și sancționați, iar informațiile strânse vor fi trimise mai departe poliției, pentru eventuale inculpări.

Anunț în același timp că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București. Redirecționăm banii pentru investițiile prioritare, neglijate de precedenta administrație – în modernizarea sistemului de termoficare, în combaterea poluării, în dezvoltarea infrastructurii de transport.” – a scris primarul Nicușor Dan pe pagina sa de facebook.

În urmă cu câteva zile, Poliția Capitalei a transmis că sculptorul Ioan Bolborea a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de înșelăciune, după ce ar fi folosit alamă, în loc de bronz, la mai multe monumente publice. De acest caz, Cultura la dubă a scris AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *