Primăria Capitalei pregătește concursul pentru funcția de manager al Teatrului Bulandra

foto: Cultura la dubă

De mai bine de doi ani, de la decesul managerului Ducu Darie, Teatrul Bulandra este condus de un interimat, deși legea prevede ca un concurs public să fie organizat în maximum trei luni de la eliberarea funcției.

Conform unui punct de vedere transmis de Primăria Capitalei pentru Cultura la dubă, în aceste zile de elaborează caietul de obiective, urmând ca probabil la începutul anului viitor să fie anunțat concursul.

Ducu Darie s-a stins din viață pe 18 septembrie 2019. După decesul său, conducerea teatrului a fost preluată de Catinca Maria Nistor, pe atunci director adjunct.

Nistor a fost numită de Gabriela Firea manager interimar și tot Gabriela Firea a destituit-o pe 12 august 2020, după un protest al actorilor Teatrului Bulandra.

Actorii l-au propus atunci ca interimar pe Vlad Zamfirescu, iar acesta a rămas la conducere până în prezent.

Potrivit legii, un mandat de manager interimar nu ar trebui să dureze mai mult de 120 de zile. Primăria Capitalei, cea în subordinea căreia se află instituția Bulandra, era obligată să organizeze concurs public, iar câștigătorul să fie ales de o comisie de specialitate, pe baza unui proiect scris și a pregătirii în domeniu.

Primăria Capitalei precizează pentru Cultura la dubă că “în prezent, este în derulare procedura de elaborare a caietului de obiective, etapă în cadrul procesului de organizare a concursului de proiecte de management.”

În tot acest timp, Sala Toma Caragiu de la Grădina Icoanei se află într-o continuă degradare și necesită investiții pe care PMB susține că nu le poate acoperi.

bulandra cabine actori
Cabina Sălii Toma Caragiu/ foto: Vlad Zamfirescu

Vlad Zamfirescu publica pe 12 februarie 2021 o serie de imagini care arătau starea deplorabilă în care se află cabinele actorilor și declara că “această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera înseamnă că facem “umbra degeabă”.

Acesta a cerut suplimentarea bugetului teatrului, dar nu a primit banii necesari de la primărie.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *