Skip to content
bulandra cabine actori

“Așa arată cabinele Teatrului Bulandra în prezent. Catastrofa trenează de zeci de ani.” – Vlad Zamfirescu, directorul interimar al Teatrului Bulandra

foto: Vlad Zamfirescu

Vlad Zamfirescu, directorul interimar al Teatrului Bulandra, a publicat în urmă cu scurt timp imagini care arată cabinele actorilor de la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra într-o stare avansată de degradare.

Cabinele actorilor/ foto: Vlad Zamfirescu

Sala de la Icoanei necesită investiții majore, iar Vlad Zamfirescu a cerut Primăriei Capitalei suplimentarea bugetului teatrului pentru anul 2021.

Deși acesta susține că problemele durează de zeci de ani, este pentru prima dată când un director al Teatrului Bulandra le face publice.

Teatrul Bulandra a fost condus de Ducu Darie vreme de 17 ani, iar după moartea sa, a fost preluat de managerul interimar Catinca Maria Nistor. Aceasta a fost demisă de către primarul Gabriela Firea, în urma unui protest al angajaților teatrului, iar locul său a fost luat de Vlad Zamfirescu în vara lui 2020.

Cabinele actorilor/ foto: Vlad Zamfirescu

Pentru ocuparea funcției de director, Primăria Capitalei ar fi trebuit să organizeze un concurs public încă de acum un an.

Iată postarea integrală a lui Vlad Zamfirescu:

“Cabina doamnei Bulandra

Anul 2021

Am decis că adevarul trebuie spus și mai ales arătat.

Așa arată cabinele Teatrului Bulandra, Sala “Toma Caragiu”, în prezent.

Singurul teatru din București care face parte din Uniunea Teatrelor Europene a fost lăsat să ajungă în starea asta.

Nu are sens să comentez aici de ce și cum s-a ajuns într-o asemenea situație.

Curtea Sălii Toma Caragiu/ foto: Vlad Zamfirescu

Cert este că așa stau lucrurile în prezent.

Și de parcă nu ar fi fost suficient, magazia de decoruri stă să cadă, iar arhiva este într-o stare de degradare aproape totală. Dacă v-aș pune poze și de acolo ar fi deja prea mult. Ar trebui să pun înainte și avertismentul: “Aceste imagini vă pot afecta emoțional“.

Aceasta catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera înseamnă că facem “umbra degeabă”.

La întalnirea cu consilierii primăriei am fost întrebat de ce am bugetat o suma mai mare la capitolul 20.02 ( reparații curente ) și 20.05 ( obiecte de inventar).

Iată de ce am cerut urgent alocarea acestei sume. În cadrul întâlnirii cu Primarul General, acesta s-a aratat real interesat de rezolvarea acestei probleme.

Ps. Dosarul cu pozele tuturor spațiilor a fost înmânat primăriei.”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on ““Așa arată cabinele Teatrului Bulandra în prezent. Catastrofa trenează de zeci de ani.” – Vlad Zamfirescu, directorul interimar al Teatrului Bulandra”

  1. Pingback: Primăria Capitalei pregătește concursul pentru funcția de manager al Teatrului Bulandra - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *