Skip to content

Primăria Capitalei a cumpărat clădirea ARCUB de pe Strada Batiștei și urmează să o consolideze

foto: artdecobucharest.ro

Primarul General Nicușor Dan a anunțat că a alocat suma de de 4,1 milioane de lei și a achiziționat astfel ultima parte din imobilul de pe Stada Batiștei nr. 14, acolo unde se desfășurau evenimentele culturale organizate de ARCUB până la redeschiderea Hanului Gabroveni.

Cultura la dubă v-a prezentat situația sediului din Batiștei încă din ianuarie 2021, când directorul ARCUB Mihaela Păun a vorbit într-un interviu despre impedimentele întâmpinate până la vremea respectivă.

Acum, Nicușor Dan promite că primăria va restaura imobilul, monument istoric.

“Deși clădirea e încadrată în clasa I de risc seismic, ea n-a putut fi consolidată pentru că 30% din imobil era proprietate privată. După ce întregul imobil va intra în posesia municipalității, îl vom consolida și renova, redându-l apoi publicului. Construită între anii 1932-1934 în stilul Art Deco, clădirea era cunoscută drept „Palatul Arta”, iar din 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB).”, a declarat primarul general.

Clădirea ARCUB de pe Strada Batiștei/ foto: arcub.ro

După Colectiv, mai multe spații culturale aflate în clădiri cu risc seismic au fost închise publicului, printre care și clădirea ARCUB din Batiștei.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *