Skip to content
pixabay

Peste 200 de balerini, din 20 de țări, s-au înscris pentru a ocupa un post la Opera Națională Iași

Opera Națională Română din Iași a scos la concurs 15 posturi de balerini. Conform instituției, până acum s-au înscris peste 200 de candidați din 20 de țări, dintre care au fost selectați 87 de candidați. Aceștia vor susține proba definitorie duminică, 19 iunie de la ora 09.00.

În urma mai multor concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, cei mai mulți candidați sunt la Compartimentul de Balet la care s-au înscris 243 de artiști din România, Rusia, SUA, Japonia, China, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Canada, Australia, Argentina, Brazilia, Belarus și Georgia.

Managerul interimar al instituției, Daniel Șandru, justifică acest flux de candidaturi prin transparența cu care au fost organizate concursurile. De asemenea, acesta consideră că este un real succes al Operei.

,,Cel mai bun exemplu este Compartimentul Balet, care, spre satisfacția noastră, a suscitat interesul a sute de artişti din întreaga lume, confirmare clară a faptului că Opera ieşeană este o instituţie extrem de importantă nu numai în România. Sunt convins că, în urma audiţiei de pe 20 iunie, ne vom completa echipa de mare valoare pe care o avem cu nume care vor genera noi energii artistice deosebite, spre bucuria publicului nostru drag”, a declarat Daniel Şandru, managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, conform Agerpres.

Juriul care va analiza concursul este format din Cristina Nicoleta Demian (Academia Naţională de Muzică “Gheorghe Dima”), Eugen Gîrneţ (Chişinău) şi coregraful Rosemarie Stocec Bot.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *