O profesoară de chimie, acuzată că a dus elevii cu autocarul școlii la mitingul lui Dragnea, a fost numită subsecretar de stat în Ministerul Culturii

Cristina Mirela Nedelcu, membru PSD Vrancea și consilier local la Primăria Focșani, a fost numită subsecretar de stat în Ministerul Culturii, potrivit unei decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă, publicată ieri în Monitorul Oficial.

De profesie profesoară de chimie, aceasta ocupă și funcția de directoare a unei școli postliceale sanitare din Focșani. Conform unui articol publicat de vrancea24.ro, în 2018 a mobilizat participarea elevilor școlii la celebrul miting “alb” al PSD, din Piața Victoriei, chiar cu autocarul școlii. La vremea respectivă, profesoara a negat acuzațiile.

Momentan nu se știe care vor fi atribuțiile acesteia în cadrul Ministerului Culturii și ce o califică pentru a ocupa această funcție, CV-ul său nefiind făcut public.

Potrivit descrierii de pe pagina personală de facebook, Cristina Mirela Nedelcu a absolvit Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Chimie a Universității București și doctoratul în chimie la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

Ea este și soția fostului consilier județean PSD Vrancea, Gabriel Nedelcu, și apare în afișe electorale prin care susținea candidatura lui Marian Oprișan la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Funcția de ministru al Culturii este deținută de Lucian Romașcanu, PSD, despre care Cultura la dubă a scris AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *