Lucian Romașcanu – PSD, favorit pentru a prelua Ministerul Culturii

foto: Hepta

Ministerul Culturii, portofoliul cel mai puțin dorit de partidele politice atunci când au loc negocieri pentru formarea unui nou guvern, a fost și de această dată ultimul pe lista preferințelor la împărțirea ministerelor între PSD, PNL și UDMR.

Potrivit mai multor surse, senatorul PSD Lucian Romașcanu va reveni la Cultură ca ministru în guvernul Ciucă, funcție pe care a mai ocupat-o între iunie 2017 și ianuarie 2018, perioadă în care s-a ocupat de organizarea Centenarului României.

Lucian Romașcanu este la al doilea mandat de parlamentar. Anul trecut, pe când era purtător de cuvânt al PSD, s-a remarcat printr-un derapaj la adresa jurnaliștilor, despre care a spus că “O să primească o p… în c… toți”. După acea ieșire înregistrată audio și publicată, Romașcanu a fost suspendat din funcția de purtător de cuvânt, iar acesta și-a cerut scuze.

Lucian Romașcanu/ foto: facebook

Acum este liderul grupului de senatori PSD.

În timp ce acesta a fost ministru al Culturii sau parlamentar, soția sa, Gabriela Otilia Romașcanu, a ocupat mai multe funcții publice simultan, conform declarației sale de avere din 2018: consilier parlamentar, consilier principal la Ministerul Apărării și consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. În 2019, aceasta a devenit membră a Consiliului de Administratie al Teletrans și membră în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Porturilor Dunării Maritime SA.

Lucian Romașcanu a lucrat în prima parte a anilor 90 în industria vinului, apoi și-a început cariera în presă, nu ca jurnalist, ci ca director de vânzări al trustului Mediapro (1997-1999). A continuat să aibă funcții de conducere în presă, la grupul Ringier, Kanal D și la Cancan.

Ministerul Culturii, ministerul cu cel mai mic buget, este condus de 2 ani de Bogdan Gheorghiu, PNL, fost realizator de emisiuni la televiziuni locale din zona Moldovei, precum Rădăuți TV, Bucovina TV sau OTV.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *