Skip to content
Radu Jude Locarno

Noul film al lui Radu Jude primește critici excelente după premiera de la Locarno

“Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, noul film semnat de regizorul Radu Jude și produs de Ada Solomon și Adrian Sitaru, a avut premiera internațională Festivalului Internațional de Film de la Locarno. Acesta a primit numeroase reacții pozitive în rândul criticilor de film.

Conform regizorului, acesta a încercat prin noul său film să aducă în discuție o posibilă viziune despre muncă, exploatare, oboseală și moarte, toate acestea sub contextul societății actuale.

Ilinca Manolache în “Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”

“Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” o are în prim plan pe Ilinca Manolache în rolul Angelei, o asistentă de producție care trebuie să meargă prin București cu scopul de a filma castingul pentru o campanie-vizuală a unei multinaționale ce are ca temă “siguranța la locul de muncă”. Filmul ia o întorsătură atunci când unul dintre cei intervievați dezvăluie lucruri despre compania la care lucrează, urmând să se ivească un scandal major.

Allan Hunter scrie în cadrul Screendaily că filmul este “o reflecție captivantă asupra inegalității și opresiunii”.

Conform lui Peter Bradshaw de la The Guardian , “este un film care refuză să se aprindă pe un anumit ton, sau să decidă care este cu adevărat punctul central, sau să ne spună cu exactitate ce fel de satiră este sau dacă este o satiră. Acesta este un cinema al ideilor, iar noul val românesc încă atinge creste impresionante.

Iar publicația franceză Le Monde titrează: “La Locarno, Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii, de Radu Jude, hipnotizează festivalierii”.

Radu Jude este regizor și scenarist, cunoscut pentru filmele “Aferim!” (2015 – Ursul de Argint la Berlinale), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018) sau “Babardeală cu bucluc sau porno balamuc (Bad Luck Banging or Loony Porn)” (2021), film cu care a și câștigat Ursul de Aur la Berlinale.

“Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” va avea premiera în România în data de 27 octombrie 2023.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Noul film al lui Radu Jude primește critici excelente după premiera de la Locarno”

  1. Pingback: Radu Jude câștigă Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Locarno - Cultura la dubă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *