Skip to content
Masuri COVID

Noi măsuri ale Guvernului: cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol sau de sport rămân deschise pentru vaccinați

Guvernul s-a întrunit azi și a adoptat noile măsuri propuse de CNSU. Sălile de spectacol, de evenimente, precum și cafenelele rămân deschise la 50% din capacitate doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală, nu și pentru cei testați, doar în intervalul orar 5.00 – 24.00.

Măsurile urmează să fie adoptate și de CMBSU, care azi-noapte a anunțat măsuri drastice, ținând cont de vechile recomandări ale CNSU, fiindcă noile recomandări nu fuseseră încă adoptate de guvern.

Prin urmare, CMBSU trebuie să se întrunească din nou azi pentru a schimba deciziile anunțate azi-noapte. Odată ce ele vor fi adoptate la nivel local, ele vor intra în vigoare în București.

Rata de incidență în București a ajuns azi 8,28 cazuri/ 1000 de locuitori.

Conform hotărârii de guvern:

  • Cinematografele, sălile de spectacol, sălile de conferințe, sălile de sport, sălile de nunți, jocurile de noroc, piscinele interioare, locurile de joacă pentru copii în interior – rămân deschise în intervalul orar 5.00 – 24.00, cu 50% din capacitate, doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală. Excepție: copiii de până la 12 ani.
  • Activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise până la 10 persoane într-un grup, dacă toate persoanele sunt vaccinate sau trecute prin boală. Excepție: copiii de până la 12 ani.
  • Toate magazinele se închid la ora 22.00


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *