Skip to content

Neversea va fi reprogramat la o nouă dată în 2021

foto: Neversea

Organizatorii Neversea au anunțat azi că sunt nevoiți să reprogrameze festivalul din cauza ultimelor reglementări impuse de autorități. Cea de-a patra ediție Neversea urma să se desfășoare în perioada 8-11 iulie. Deocamdată nu a fost anunțată o nouă dată, dar organizatorii speră să aibă loc în 2021.

Conform unui comunicat transmis de Neversea, “setul de norme publicat nu oferă niciun fel de predictibilitate și claritate privind reluarea activităților culturale. Găsirea unei noi date, reconfirmarea artiștilor, recalibrarea resurselor umane și a celor logistice, sunt eforturile pe care organizatorii sunt dispuși să le facă, în speranța că autoritățile vor regândi normele propuse, în cel mai scurt timp.”

Reprezentanții festivalului Neversea susțin ca evenimentele să fie permise doar cu accesul celor vaccinați, testați sau cu anticorpi și speră ca acest lucru să fie reglementat măcar de la 1 august 2021.

În prezent, conform normelor publicate de autorități, în luna iulie evenimentele se pot desfășura cu un număr limitat de 2500 de persoane, cu distanțare de 2 mp între participanți. Organizatorii Neversea spun că nu își doresc o astfel de variantă de compromis a festivalului.

“Am luat decizia de a-l reprograma la o nouă dată în 2021, până la care sperăm că vom avea norme care să ne permită să ne desfășurăm activitatea. Cele de acum ne fac imposibilă munca și desfășurarea activității! Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua astfel încât să îi acordăm festivalului o șansă reală în 2021.

Îi asigurăm pe toți cei care așteaptă festivalul că vom face tot ceea ce depinde de noi, vom căuta cele mai bune soluții. În același timp, solicităm încă o dată autorităților să vină în sprijinul industriei culturale prin stabilirea și comunicarea cât mai clară și mai rapidă a unor norme care să ajute cu adevărat la reluarea activității culturale în România”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare Neversea.

Conform reprezentanților festivalului, pe lângă public, evenimentul implica în mod normal 9000 de colaboratori peste 500 de furnizori, cu angajații lor, astfel că efectele crizei sunt multiple.

Biletele și abonamentele deja cele achiziționate rămân valabile pentru ediția actualizată Neversea 2021. În perioada următoare, reprezentanții festivalului vor reveni cu informații despre noua dată de desfășurare.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *