Iohannis: “Probabil nu vom mai avea marile festivaluri anul acesta”

Președintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferință de presă susținută azi că printre măsurile responsabile care vor rămâne în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus se numără și interzicerea marilor festivaluri.

Președintele nu a menționat nume de festivaluri sau un număr de persoane permis la o adunare publică, însă, ținând cont de măsuri similare luate în alte țări europene, probabil în cel mai fericit caz va fi permisă prezența a maximum 1000 de persoane la evenimente.

Printre marile festivaluri organizate în România amintim Untold, Neversea, Electric Castle, Summer Well, Awake, Jazz in the park, TIFF, FITS, FNT. Dintre acestea, FITS a fost deja anulat, iar organizatorii TIFF au anunțat într-un interviu pentru Cultura la dubă că vor face tot posibilul să reorganizeze festivalul în vara acestui an, adaptat la condițiile impuse de autorități.

Este puțin probabil ca festivalurile de muzică să mai aibă loc anul acesta, așa cum a susținut și președintele. Dacă un festival de film poate fi adaptat la un număr de maximum 1000 de persoane, cu distanța de 2 m între ele, nu același lucru poate fi adaptat la un festival de muzică, obișnuit cu peste 20.000 de oameni în public.

În schimb, organizatorii UNTOLD și Neversea au venit deja cu niște soluții pentru fanii care au achiziționat abonamente. Ele devin Anytime Passes, iar cumpărătorii vor putea să se folosească de ele în oricare dintre următoarele 3 ediții Untold sau Neversea.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *