Skip to content

Fotojurnalistul Vadim Ghirdă a câștigat Premiul Publicului la cel mai important concurs din Franța dedicat corespondenților de război

foto: Vadim Ghirdă/Associated Press

Pentru imaginile surprinse încă din prima zi de război în Ucraina și pentru întreaga relatare fotografică din timpul invaziei rusești, Vadim Ghirdă s-a clasat pe locul 1 la categoria “Premiul Publicului/ Fotografie”, în cadrul prestigiosului concurs dedicat corespondenților de război Prix Bayeux-Calvados-Normandie.

Premiul I acordat de juriu la categoria “fotografie” a mers către fotojurnalistul ucrainean Evgeniy Maloletka (Associated press), pentru reportajul “Asediul asupra Mariopolului”.

Vadim Ghirdă este unul dintre cei mai apreciați fotografi din presă la nivel internațional, activând în breaslă de peste 30 de ani pentru Associated Press. Fotojurnalistul român se afla în Estul Ucrainei cu o lună înainte de declanșarea războiului, pe 24 februarie 2022.

Fotografiile sale au făcut înconjurul lumii și au fost preluate de cele mai importante publicații și televiziuni, precum The New York Times, CNN, ABC sau Al Jazeera, unele dintre ele devenind imaginea războiului în media.

Cultura la dubă v-a prezentat povestea lui AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *